Acasă Anchete Bucuresti: Cate ceva despre averea dr. Streinu Cercel

Bucuresti: Cate ceva despre averea dr. Streinu Cercel

DISTRIBUIȚI

87579 – 23022010 – Familia secretarului de stat Adrian Streinu Cercel traieste in lumi paralele: el depune in ultimul an (2009) doua declaratii de avere, iar sotia lui depune altele (in anii 2007 – 2009) ale caror date nu sunt deloc confirmate de cele depuse de sotul ei; diferentele sunt insemnate si merg de la conturi in banca, la apartamente si masini care apar intr-o declaratie, dar dispar in alta; mai mult doua dintre documente au fost depuse cam in acelasi interval de timp; este vorba de declaratiile de avere depuse de Gabriela Streinu Cercel pe 13 mai 2009 si respectiv Adrian Streinu Cercel pe 19 aprilie 2009. Adrian Streinu Cercel, doctorul care pravalea apocalipsa peste Romania si solicita importul imediat de vaccin antigripal, este un demnitar al statului roman, ce indeplineste in prezent functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Ca orice om cu un asemenea rang el este obligat sa depuna declaratii de avere, lucru pe care de-altfel l-a si facut. Streinu Cercel este si inalt functionar, indeplinind nobila functie de cancelar al UMF Carol Davila. In aceasta calitate a depus de asemenea declaratii de avere. Streinu-Cercel este (a fost?) si casatorit cu o doamna, Gabriela, care, lucrand la Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, are si dansa o functie, in baza careia a depus de-a lungul timpului declaratii de avere. Toate bune si frumoase numai ca, potrivit Reporteri.ro, aceste declaratii de avere nu se potrivesc aproape deloc. Sa le luam pe rand, incapand, cum este si firesc, cu doamnele. Pe data de 11 decembrie 2007, Gabriela Streinu-Cercel depune o declaratie de avere in care scrie negru pe alb ce avere avea la data de 28 noiembrie 2007. Astfel se declara posesoarea a 5 apartamente (4 in Sectorul 3 si unul in Sectorul 1), a unei case de locuit si a unei case de vacanta in judetul Valcea. Gabriela Streinu-Cercel mai avea 7,5 hectare de teren in judetul Ilfov si doua terenuri in judetul Valcea, unul intravilan de 1.461 metri patrati si un altul extravilan de 5800 metri patrati. Doamna Streinu – Cercel mai detinea un autoturism Seat Leon si doua depozite financiare de 43.000 de euro si respectiv 16.000 de dolari.
Urmatoarea declaratie de avere a doamnei Gabriela Streinu Cercel apare pe data de 13 mai 2009 si are la baza documentul datat 5 mai 2009. Doamna Streinu-Cercel are in mare aceeasi avere cu mici modificari, fara prea mare importanta, la activele financiare.
In schimb, Adrian Streinu-Cercel pare desprins dintr-o cu totul alta lume, paralela fata de cea a sotiei. Prima declaratie de avere este datata 28 aprilie 2009, adica cu circa o jumatate de luna inaintea celei depuse de Gabriela Streinu-Cercel. In mod firesc, ceea ce ar aparea in documentul depus de Adrian Streinu Cercel ar trebui sa coincida, in linii mari, cu ceea ce ar fi mentionat in documentul depus de Gabriela Streinu Cercel. In schimb, lucrurile stau cu totul altfel. Adrian Streinu Cercel declara doar doua apartamente, (si nu 5 ca in declaratia sotiei), nu declara terenurile si masina Seat (in schimb a aparut un Mitsubishi) si declara mai multe conturi in lei si valuta, mai exact 12, din care 4 in valuta. Declaratia a fost depusa in calitatea de cancelar la UMF Carol Davila, Adrian Streinu Cercel, pe care o avea la data respectiva (28 aprilie 2009). Pe 14 octombrie 2009, Adrian Streinu-Cercel depune o declaratie de avere in baza calitatii sale de secretar de Stat in Ministerul Sanatatii. In linii mari aceasta declaratie o repeta pe cea anterioara cu o schimbare la activele financiare unde declara 14 conturi in lei si valuta: opt depozite in lei in valoare de aproape 470.000 RON, reprezentand aproximativ 115.000 de euro, inca trei cu 33.791 de euro si altele trei cu 9.681 de dolari. Prin urmare, prima declaratie depusa de cancelarul Adrian Streinu Cercel, datata 28 aprilie 2009 nu este confirmata deloc de datele inscrise in cea depusa ulterior de sotia sa, pe 13 mai 2009. Mai mult, ca misterul sa se adanceasca si mai tare, declaratia secretarului de stat Adrian Streinu Cercel din 14 octombrie 2009 o confirma pe a lui din 28 aprilie 2009, dar nu si pe cea a sotiei, din 13 mai 2009. S-a intamplat sau se intampla ceva in familia Streinu-Cercel? Nu ne priveste, dar ar fi bine pentru ei sa se puna de acord asupra averii si finantelor proprii. Fiindca probabil si noi vom ajunge ca in America: de fisc si de moarte, nu poti sa scapi! Se spune ca unul dintre cele doua apartamente trecut in declaratia de avere a doctorului Adrian Streinu Cercel a fost cumparat anul trecut de la fostul premier Victor Ciorbea. Este vorba de un apartament cu trei camere situat in buricul Bucurestiului, la kilometrul zero. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.