Acasă Uncategorized Beijing: Pat care ofera protectie totala in caz de cutremur?

Beijing: Pat care ofera protectie totala in caz de cutremur?

DISTRIBUIȚI

 – 93372 – 30082010 –  Un pensionar chinez in varsta de 66 de ani a construit un pat care ofera protectie totala in caz de seism, relateaza AFP.

Wang Wenxi tocmai si-a inregistrat brevetul pentru patul anti-seismic, menit sa-l protejeze pe ocupant in cazul producerii unui cutremur si sa-i ofere rezerve alimentare si de apa pentru a supravietui unei eventuale blocari sub daramaturi. Pensionarul a echipat toate extremitatile patului cu dulapuri in care pot fi introduse rezerve de apa potabila, conserve, un megafon, dar si un ciocan.

 

 

In cazul producerii unui cutremur, un planseu greu se pozitioneaza automat deasupra patului, ocupantul beneficiind astfel de un adapost ermetic si de protectie in cazul prabusirii de resturi.

”Seismele din Wenchuan si Yushu au facut foarte multe victime, asa ca m-am gandit ca cel mai bun lucru ar fi sa inventez ceva ca sa evitam producerea atator tragedii”, a explicat Wang Wenxi, precizand ca inventia sa este destinata cladirilor de cateva etaje, construite din caramida sau beton.

In mai 2008, Wenchuan a fost epicentrul teribilului cutremur care a zguduit provincia Sichuan si care s-a soldat cu peste 87.000 de morti. De asemenea, in urma cutremurului produs la Yushu, in provincia Qinghai, alte 2.700 de persoane si-au pierdut viata in luna aprilie din acest an. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.