Acasă Uncategorized Brasov: Un altfel de „Cerb de Aur”

Brasov: Un altfel de „Cerb de Aur”

DISTRIBUIȚI

93253 – 25082010 – Din 8 până pe 11 septembrie, Piaţa Sfatului ADIN Braşov va fi scena unor evenimente culturale organizate de Primărie sub egida „De la muzica oamenilor la muzica îngerilor”. Primăria Braşov continuă seria manifestărilor organizate cu prilejul a 775 ani de atestare documentară a oraşului Braşov cu mai multe evenimente programate în perioada 8 – 19 septembrie. Seria acestora începe cu concerte ale Operei şi Filarmonicii din Braşov, în perioada 8 – 11 septembrie, când se doreşte o înlocuire a Festivalului Internaţional de Muzică „Cerbul de Aur” cu evenimente culturale locale. Sub egida „De la muzica oamenilor la muzica îngerilor”, Primăria Braşov organizează evenimente cultural artistice pe scena care va fi amplasată în Piaţa Sfatului.

Un alt eveniment organizat de Primărie este Târgul ONG-urilor, ajuns la a VIII-a ediţie. Acesta se va desfăşura în zilele de 11 şi 12 septembrie, pe str. Diaconu Coresi. După cum ne-a declarat Cecilia Doiciu, director relaţii Internaţionale din cadrul primăriei Braşov, la manifestare vor participa aproximativ 25 de ONG-uri din Braşov care vor să îşi prezinte activitatea pe care o desfăşoară, să devină cunoscute braşovenilor şi ce este mai important, să atragă voluntari.

Tot în zilele de 11 şi 12 septembrie Primăria Braşov şi Asociaţia EuroTrainer organizează, pentru prima oară în România un eveniment de plimbare în aer liber, organizat pe plan mondial de Federaţia Internaţională de Sport Popular/Internationaler Volkssportverband (FISP/IVV).
Federaţia Internaţională de Sport Popular a fost constituită în anul 1968, la Lindau de către asociaţii din Germania, Elveţia, Liechtenstein şi Austria, pentru promovarea mersului pe jos necompetitiv (walking) ca alternativă la competiţiile sportive de marş. Federaţia are membri din 53 de state de pe toate continentele. Cel mai popular sport al IVV este walking-ul, desfăşurat sub sloganul „Pace – Prietenie – Sănătate”.

Seria evenimentelor se va încheia cu Târgul Manualelor Şcolare, care va avea loc în perioada 17 – 19 septembrie în foaierul Teatrului „Sică Alexandrescu”, târg organizat de Primăria Braşov în parteneriat cu Asociaţia Libris Cultural şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.
În cadrul acestui Târg se va lansa şi campania „Cartea nu se prăfuieşte, se dăruieşte”, fiind aşteptate donaţii de manuale, culegeri şi alte cărţi necesare elevilor care vor fi distribuite de IŞJ elevilor cu posibilităţi materiale limitate.

Programul evenimentelor

– 8 septembrie, ora 19.30 – „Opera în Piaţa Sfatului”. Program de muzică sacră închinat zilei de Sfânta Maria, protectoarea Braşovului din acest an. Cunoscuţii artişti ai Operei vor interpreta arii celebre, duete şi coruri din opere şi operete; Retragere cu torţe a Brigăzii 2 Vânători de Munte.

– 9 septembrie, ora 19.30 „Felicia – Fata din Vis” . Va fi un eveniment multimedia în care muzica se va împleti cu imaginile video şi efecte de scenă de ultimă generaţie; spectacolul va reuni, alături de protagonista Felicia Filip, muzica rock reprezentată de formaţia „Compact” şi blues-ul susţinut de Mike Godoroja & The Blue Spirit.

– 10 septembrie, ora 19.30 „Farmecul dansului”. Soliştii şi corpul de balet ai Operei Braşov vor prezenta fragmente din spectacole celebre clasice şi moderne.

– 11 septembrie, ora 19.30 – „Muzică şi dans” – Filarmonica Braşov va urca pe scena din Piaţa Sfatului sub bagheta maestrului dirijor Ilarion Ionescu-Galaţi. În cadrul spectacolului vor evolua dansatori profesionişti pe care muzica îi va purta pe acorduri celebre de vals şi tango. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.