Acasă Uncategorized Bucuresti: Federatia Metarom: Modificarea Legii Sistemului Unitar de Pensii – un atentat...

Bucuresti: Federatia Metarom: Modificarea Legii Sistemului Unitar de Pensii – un atentat la viata angajatilor

DISTRIBUIȚI

 – 93362 – 30082010  „Proiectul de modificare a Legii Sistemului Unitar de Pensii prevede clauze dezastruoase si de neacceptat pentru salariatii din siderurgie, metalurgie si constructii de masini, se arată într-un comunicat al Federaţiei Metarom. Elementele cu care sindicaliștii nu sunt de acord  se referă la creșterea bruscă a vârstei de pensionare a persoanelor încadrate în condiții speciale de muncă de la 50 ani la 55 ani, încadrarea în condiții deosebite de munca (grupa a II-a) a salariaților care au desfășurat activități în grupa  I de muncă

 până la 1 aprilie 2001 și care, dupa aceasta dată, nu au fost încadrați în condiții speciale de muncă. De asemenea, sindicaliștii sunt îngrijorați de faptul că în viitor, locurile de muncă încadrate în condiții deosebite (grupa a II-a) vor fi transformate în condiții normale.

 

Federația Sindicală a Siderurgiștilor METAROM cheamă toți angajații să susțină și să participe la acțiunile sindicale care se vor organiza în viitorul apropiat”, se mai arată în comunicat.

”Modificarea Legii Sistemului Unitar de Pensii este o catastrofă pentru angajații din siderurgie, metalurgie și construcții de mașini deoarece din ce în ce mai puțini dintre aceștia vor mai ajunge pensionari.

Cerem imperativ atât factorilor guvernamentali cât și parlamentarilor să intervină în mod activ și direct pentru soluționarea cererilor noastre.

Modificarea Legii Sistemului Unitar de Pensii poate declanșa un veritabil genocid social! Tocmai de aceea, trebuie stopată cu orice preț!”, se mai spune în comunicatul Federaţiei Metarom. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.