Acasă Uncategorized Bucuresti: Ministrul Justitiei vrea sa convoace mai des Comisia MCV

Bucuresti: Ministrul Justitiei vrea sa convoace mai des Comisia MCV

DISTRIBUIȚI

92919 – 13082010 – Joi a avut loc la sediul Ministerului Justiţiei o şedinţă de lucru a Comisiei de monitorizare a progreselor înregistrate de România în domeniul reformei sistemului judiciar şi luptei împotriva corupţiei (Comisia MCV), convocată de Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, care a şi prezidat reuniunea.

Au participat membrii de drept ai Comisiei, precum şi Leonard Orban, consilier al Preşedintelui României. Agenda a cuprins o analiză a evaluării tehnice cuprinse în Raportului anual al Comisiei Europene, dat publicităţii la 20 iulie 2010.

 

 

 

Cătălin Predoiu a prezentat programul Ministerului Justiţiei în perioada imediat următoare, în legătură cu agenda MCV, respectiv proiectele legilor ANI, de accelerare a judecăţilor şi de modificare a legii Curţii Constituţionale, Strategia de dezvoltare a sistemului judiciar etc.

În vederea pregătirii dezbaterilor Consiliului UE pe marginea raportului de ţară, s-a agreat necesitatea transmiterii către Comisia Europeană şi către Statele Membre, ulterior sesiunii extraordinare a Parlamentului României, a unui document care să ilustreze ultimele evoluţii în procesul de reformă, pe baza contribuţiilor instituţiilor implicate, solicitate de către Ministerul Justiţiei.

„Intenţionez să convoc Comisia MCV mai des, pentru a creşte coerenţa acţiunilor instituţiilor noastre. Este important să imprimăm instituţiilor noastre un ritm mai alert de lucru şi o cultură de management orientat pe rezultat. Şefii de instanţe şi parchete trebuie să se implice proactiv în eforturile din cadrul MCV şi în general în agenda strategică Justiţiei. Acest fenomen există în sistemul judiciar, dar trebuie extins. Vom actualiza proiectul de plan de acţiuni MCV după sesiunea extraordinară de la Senat din 24 august. Intenţionăm convocarea unei noi şedinţe MCV în septembrie, pentru a dezbate şi aproba planul de acţiuni MCV. Între timp, voi prezenta coaliţiei Strategia de dezvoltare a Justiţiei. Voinţa politică de a sprijini Justiţia se exprimă în adoptarea proiectelor de legi necesare Justiţiei şi în finanţarea implementării acestora, în primul rând a codurilor”, a declarat mionistrul Justiţiei.

În încheiere, membrii Comisiei au aprobat propunerea ministrului Justiţiei de actualizare a proiectului Planului de acţiune MCV, cu luarea în considerare a recomandărilor cuprinse în ultimul raport anual, precum şi în concordanţă cu evoluţiile anterioare lunii septembrie 2010. 

La începutul lunii februarie 2010, a fost înfiinţată Comisia inter-instituţională pentru monitorizarea îndeplinirii obiectivelor cuprinse în Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), comisie care funcţionează sub coordonarea ministrului Justiţiei şi este formată din reprezentanţi ai tuturor instituţiilor care au responsabilităţi în îndeplinirea obiectivelor stabilite în cadrul MCV. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.