Acasă Uncategorized Bucuresti: Platforme eLearning de pregatire la distanta pentru personalul navigant pe apele...

Bucuresti: Platforme eLearning de pregatire la distanta pentru personalul navigant pe apele interioare

DISTRIBUIȚI

93248 – 25082010 – Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, instituţie care funcţionează in subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, a participat ca partener în implementarea proiectului EWITA – Platforme web europene şi concepte de instruire pentru transport intermodal pe ape interioare.
Proiectul EWITA, finanţat de Comisia Europeană prin programul Marco Polo II – Apelul 2007/ Acţiune Comună de Învăţare, a fost coordonat de Via Donau (Austria) şi implementat împreună cu alţi opt parteneri din cinci ţări europene (Austria, Olanda, Belgia, România şi Germania) pe parcursul a doi ani, în perioada 1 iunie 2008 – 31 mai 2010.

Bugetul total al proiectului a fost de 1.512.889 euro, cofinanţarea Comisiei Europene fiind de 50%. CERONAV a beneficiat de un buget de 83.942 euro.

În cadrul acestui proiect au fost dezvoltate două platforme de pregătire la distanţă, pe care CERONAV le va putea oferi, din toamna acestui an ca şi programe complementare de învăţare pentru personalul navigant fluvial.

EWITA este un proiect complementar proiectului eWIT (Web-based Intermodal Inland Waterway Transport Training for Europe), acesta din urmă fiind derulat în cadrul programului Marco Polo I în perioada 2003 – 2005 şi al cărui rezultat principal a fost dezvoltarea, testarea şi implementarea platformei de eLearning INeS pentru navigaţia pe ape interioare. În cadrul eWIT a fost conceput conţinutul unui număr de şapte discipline (ape interioare, nave fluviale, porturi şi terminale, RIS, piaţa şi organizare, transport intermodal, politici şi legislaţie), structurate pe trei niveluri de învăţare (începători, avansaţi, profesionişti). Platforma INeS face uz de materiale multimedia, elemente interactive, imagini şi elemente grafice.

EWITA a adaptat platforma INeS la coridorul Dunării, redenumind-o INeS Danube şi în plus a creat o a doua platformă pentru coridorul Rin – Maas – Schelde, INeS RMS.
Cele două platforme combină specificul european cu cel regional şi naţional şi vor fi disponibile în patru limbi: engleză, germană, olandeză şi română.
www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.