Acasă Uncategorized Bucuresti: Seminar-pilot destinat formarii profesionale a magistratilor in drept bancar

Bucuresti: Seminar-pilot destinat formarii profesionale a magistratilor in drept bancar

DISTRIBUIȚI

92930 – 13082010 – Ministerul Justiţiei, în colaborare cu Institutul Naţional al Naţional al Magistraturii, cu sprijinul Asociaţiei Române a Băncilor, va organiza un prim seminar pilot destinat formării profesionale a magistraţilor în drept bancar.

Iniţiativa face parte din proiectul „Platforma pentru dialog şi cooperare între Ministerul Justiţiei şi mediul de afaceri”, lansat de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, la finalul lunii iulie.

Detaliile tehnice ale colaborării dintre MJ, INM şi reprezentanţii mediului de afaceri au fost stabilite în cadrul primei acţiuni, la nivel tehnic, care a avut loc în cursul acestei săptămâni, la care au participat experţi din cadrul Ministerului Justiţiei şi din cadrul Asociaţiei Române a Băncilor şi  Consiliului Investitorilor Străini. În cadrul acestei întâlniri s-a pus baza unei colaborări pe durata a cel puţin un an, în care urmează a fi derulate cinci module de câte trei seminarii, în centrele regionale de pregătire ale Institutului Naţional al Magistraturii. Programul va debuta cu un seminar pilot, organizat,cel mai probabil, până la sfârşitul anului în curs. Celelalte seminarii vor fi organizate pe durata întregului an 2011. De asemenea, s-a convenit ca, în perioada imediat următoare, Asociaţia Română a Băncilor să furnizeze o structură provizorie a programului, care va urmări asigurarea unei curricula adecvate publicului-ţinta (tema şi structura modulelor şi seminariilor vor fi stabilite prin raportare la competenţa materială a instanţelor – judecătorii, tribunale, curţi de apel). 

Proiectul „Platforma pentru dialog şi cooperare între Ministerul Justiţiei şi mediul de afaceri” a fost lansat la iniţiativa ministrului Justiţiei, proiectul fiind menit să impulsioneze consultările dintre sectorul privat, decidenţi şi experţi ai Ministerului Justiţiei. Lansarea platformei de dialog urmăreşte facilitarea contactului direct dintre iniţiatorii cadrului normativ cu impact asupra mediului de afaceri şi destinatarii cadrului normativ, în vederea identificării soluţiilor optime de îmbunătăţire a legislaţiei. Acest dialog va permite experţilor din cadrul MJ să recepteze, în mod direct, dificultăţile cu care se confruntă mediul de afaceri, precum şi să identifice posibile soluţii de rezolvare a acestora. În acelaşi timp, pentru mediul de afaceri se oferă posibilitatea de a-şi expune principalele probleme care îi împiedică să-şi deruleze activităţile economice în bune condiţii.

„Este un prim proiect concret de cooperare între Ministerul Justiţiei şi mediul de afaceri, pentru sprijinirea sistemului judiciar, prin familiarizarea şi specializarea unor judecători cu tehnici din dreptul bancar. Vor urma şi alte proiecte. Ceea ce ne propunem este să continuăm politica bazată pe proiecte concrete. Este singura care contează pentru oameni, ” a declarat Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.