Acasă Uncategorized Craiova: 6.835 pachete ţigarete, 720 litri de bere si o autoutilitară, retinute...

Craiova: 6.835 pachete ţigarete, 720 litri de bere si o autoutilitară, retinute de vamesii craioveni “mobili”

DISTRIBUIȚI

 – 93381 – 30082010

  În perioada 26 – 29 august 2010, echipajele mobile din subordinea Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova au reţinut în vederea confiscării 6.835 pachete ţigarete netimbrate, 764 litri bere şi au aplicat amenzi în cuantum de 91.000 lei, în urma verificărilor efectuate pe linia respectării prevederilor fiscale şi vamale în vigoare, pe raza judeţelor Dolj, Olt, Arges şi Teleorman.

 

 

În data de 26 august 2010, un echipaj mobil al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Olt (unitate aflată în subordinea Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova), aflat în exercitarea atribuţiilor prevăzute de lege pe linia prevenirii, descoperirii şi sancţionării fraudelor în cazul comercializării produselor accizabile, pe raza oraşului Balş, judeţul Olt, a oprit pentru control o autoutilitară marca IVECO, condusă de cetăţeanul Adrian B.V., în vârstă de 28 ani, din Timişoara.

În urma verificărilor efectuate, inspectorii vamali au descoperit în compartimentul de marfă, sub podeaua fixată în şuruburi, 6.186 pachete ţigarete fără marcaje fiscale româneşti. Ţigaretele, având o valoare de 6.157 de euro, precum şi autoutilitara, având o valoare de 15.000 de euro, au fost reţinute, iar persoana implicată este cercetată penal.

În aceeasi zi, un echipaj mobil al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Dolj (unitate aflată în subordinea Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova), aflat în exercitarea atribuţiilor prevăzute prin lege pe linia prevenirii, descoperirii şi sancţionării fraudelor în cazul comercializării produselor accizabile, pe raza localitatii Giurgita, judeţul Dolj, a oprit pentru control o autoutilitară marca VW, aparţinând unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Craiova. În urma controlului efectuat, inspectorii vamali au descoperit 720 litri de bere Bucegi, ambalată în 288 peturi a 2,5 litri fiecare, fără documente de provenienţă şi fără documente de transport. Pentru nerespectarea prevederilor fiscale şi vamale în vigoare, societatea în cauză a fost sancţionată cu amendă în valoare de 20.000 de lei, iar berea, în valoare de 3.073 lei (720 de euro), a fost confiscatză. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.