Acasă Uncategorized Elevi romani, la Olimpiada Internationala de Informatica din Waterloo

Elevi romani, la Olimpiada Internationala de Informatica din Waterloo

DISTRIBUIȚI

92933 – 13082010 – Un grup de elevi romani va participa in perioada 14 – 21 august la a douazeci si doua editie a Olimpiadei Internationale de Informatica care va avea loc in incinta Universitatii Waterloo din Ontario, Canada, transmite Romanian Global News.  

Anul acesta, Romania va fi reprezentata la Olimpiada Internationala de Informatica de catre Bogdan-Cristian Tataroiu, Vlad Alexandru Gavrila, Victor Cristian Ionescu si Andrei Parvu. Bogdan, Vlad si Victor sunt elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti, iar Andrei studiaza la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”, de asemenea, din Bucuresti. Acestia vor veni insotiti de catre profesorii Constantin Galatan si Cosmin Gheorghe.

Bogdan a declarat ca olimpicii internationali intra fara admitere la facultatile din Romania. In fiecare an, ministerul premiaza olimpicii internationali si profesorii pregatitori cu o suma de bani care difera in functie de medaliile castigate. Pentru aur la olimpiada internationala se primesc 8200 Ron. Pe langa asta, ministerul acorda o bursa lunara de 290 Ron pentru toti olimpicii internationali. Referitor la universitatile straine, la unele conteaza mai mult decat la altele medaliile internationale obtinute. Se pune insa accentul si pe dezvoltare multilaterala si activitati extrascolare.

In anii trecuti, Romania a avut o prezenta inedita, studentii nostri clasandu-se pe locuri fruntase. La Olimpiada Internationala de Informatica, in 2009, Romania a obtinut doua medalii de aur, una de argint si una de bronz. In 2008, olimpicii romani au castigat o medalie de aur, una de argint si una de bronz, iar in 2007 s-au obtinut 4 medalii de argint. Reprezentantii Romaniei se mandresc cu numeroase premii. La Olimpiada Internationala de Informatica, Bogdan a obtinut medalia de aur in 2009, bronz in 2008 si argint in 2007. La Olimpiada de Informatica a Europei Centrale, Bogdan si Vlad au castigat medalii de argint, iar Victor a intrat in posesia unei medalii de bronz. Un alt succes s-a inregistrat la Balcaniada de Informatica din 2009, cand Vlad a castigat aur, iar Andrei a castigat bronz. Vlad a participat atunci la juniori, iar Andrei la seniori, competitiile fiind separate.

Aceasta olimpiada este cel mai important concurs de informatica pentru licee la nivel mondial. Are loc anual in diferite tari, iar la editia din acest an reuneste elevi din 84 de tari. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.