Acasă Uncategorized Siret: 23.800 pachete tigarete de contrabanda, confiscate la Vama Siret

Siret: 23.800 pachete tigarete de contrabanda, confiscate la Vama Siret

DISTRIBUIȚI

92921 – 13082010 – Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamale de Frontieră Siret, împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret, au descoperit, pe 12 august a. c., ascunse în două microbuze conduse de cetăţeni ucraineni, care intenţionau să intre în România, 23.800 pachete de ţigări, în valoare de 23.800 euro.

În ziua de 12 august, la orele 11.00, la Biroul Vamal de Frontieră Siret, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat o autoutilitară marca Mercedes Benz tip 316 CDI, înmatriculată în Republica Moldova, condusă de cetăţeanul ucrainean H.V., in varsta de 27 de ani. În urma controlului amănunţit efectuat de echipa mixtă, compusă din inspectori vamali şi poliţişti de frontieră, au fost descoperite ascunse într-un locaş special amenajat, situat sub un pat confecţionat artizanal, în mijlocul de transport, cantitatea de 234.000 ţigarete (11.700 pachete) marca Pall Mall blue superslims, de provenienţă ucraineană, având valoarea în vamă de 11.700 euro.

La numai o oră şi 30 minute după sosirea primului microbuz,  la Biroul Vamal de Frontieră Siret s-a prezentat al doilea microbuz, tot marca Mercedes Benz tip 316 CDI, la volanul căruia se afla tot un cetăţean ucrainean, P.O., in varsta de 34 de ani. Şi în interiorul celei de-a doua autoutilitare se afla un spaţiu amenajat artizanal, care ascundea, de asemenea, ţigări de contrabandă. Inspectorii vamali şi poliţiştii de frontieră au descoperit 216.000 ţigarete (10.800 pachete), marca Pall Mall blue superslims şi 36.000 ţigarete (1.300 pachete) marca Viceroy, cu timbre ucrainene, având valoarea în vamă de 12.100 euro.

Ambii şoferi au declarat organelor vamale că se deplasează spre Bucuresţi pentru a achiziţiona marfă şi că nu au bunuri de declarat.

Întreaga cantitate de ţigarete, precum şi cele două autoutilitare, care aveau confecţionate locuri special amenajate pentru trecerea frauduloasă a frontierei cu ţigări de contrabandă, au fost reţinute în vederea confiscării de către autoritatea vamală.

Având în vedere faptul că în ambele cazuri au fost întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de contrabandă, poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi conducători auto dosare penale, urmând a fi prezentaţi procurorilor. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.