Acasă Uncategorized Cluj Napoca: Tot mai mulţi profesori demisionează

Cluj Napoca: Tot mai mulţi profesori demisionează

DISTRIBUIȚI

99673 – 29032011 – ultimele săptămâni, la Cluj au fost înregistrate 70 de demisii din învăţământ – spune inspectorul şcolar general adjunct Marinela Marc. 

„Sunt 25 de titulari şi 45 de suplinitori calificaţi care au renunţat la sfârşitul semestrului I. Aşa, cifra pare mare, dar dacă o raportăm la numărul de aproximativ 8000 de cadre didactice care lucrează în acest an, în judeţul Cluj, nu este foarte mult” a declarat Marinela Marc, citată de Radio România Actualităţi. 

Motivele pentru care profesorii renunţă la catedră sunt, în primul rând, cele materiale. Mulţi dintre ei preferă să lucreze ca muncitori simpli în străinătate, pe bani mai mulţi – spune liderul Sindicatului Liber din Învăţământul Preuniversitar clujean, Lucia Cojocaru. 

„Adevărata cauză, clar, trebuie să fim de acord că este cea materială, financiară. Deci, aici, din păcate, o familie tânără nu se regăseşte şi nu se poate descurca. Mai mult de atât, în învăţământ ştii foarte bine că majoritatea sunt soţ-soţie, care sunt în învăţământ. Or, bineînţeles, la o vârstă din aceasta îşi acordă, probabil, a doua sansă să meargă în străinătate pentru bani mai mulţi să lucreze” a declarat Lucia Cojocaru.

Salariile mici nu sunt singurele motive pentru care profesorii părăsesc sistemul de învăţământ. Sunt şi cazuri în care ei sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă. Aşa sunt profesorii care sunt nevoiţi să facă naveta în fiecare zi în urma comasării şcolilor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.