Acasă Politic Brasov: Cursuri de formare in educatia timpurie pentru personalul din crese

Brasov: Cursuri de formare in educatia timpurie pentru personalul din crese

DISTRIBUIȚI

104679 – 10102011 – Luni a început la Braşov seria cursurilor de formare pentru personalul din creşele din întreaga tara, organizate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB). Sesiunile de formare reprezintă componenta principală a proiectului ”Mai multe centre de îngrijire pentru copilul tău, mai multe oportunităţi de angajare pentru tine”.

În cadrul seriei de cursuri, care se vor desfăşura pe parcursul lunilor octombrie-noiembrie, vor fi pregătite 205 persoane din toate judeţele ţării.

Luni a început primul set de cursuri care vizează pregătirea a 60 de persoane, câte 20 de persoane pentru fiecare dintre următoarele specializări: psihopedagog, instructor animator, respectiv pedagog. În perioada următoare se vor desfăşura şi cursurile de formare pentru specializările educator şi asistentă puericultură.

Noua Lege a educaţiei marchează trecerea de la o abordare în care se pune accentul pe îngrijire la o abordare care pune accent pe educarea copilului cu vârstă între 0 şi 3 ani. Cursurile de formare organizate în cadrul proiectului reprezintă un prim pas în formarea personalului din creşe potrivit principiilor de educaţie timpurie şi a noilor cerinţe legislative.

”Este foarte important ca serviciile de tip creşă din România să se alinieze standardelor europene în domeniu. De aceea, conţinutul cursurilor de formare a fost elaborat de o echipă mixtă de experţi români şi străini”, a declarat Cosmina Simiean, la deschiderea oficială a sesiunilor de formare.

Conceptul de educaţie timpurie reprezintă o manieră modernă de creştere a copilului prin stimularea dezvoltării sale din punct de vedere fizic, emoţional şi intelectual. ”Cursurile de specializare sunt o oportunitate pentru a fructifica experienţa personalului în vederea diversificării serviciilor de educaţie din creşele de la nivel naţional”, a apreciat Florentina Vîrtej, coordonator Formare în cadrul proiectului.

Proiectul ” ”Mai multe centre de îngrijire pentru copilul tău, mai multe oportunităţi de angajare pentru tine” este realizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) şi Bernard Brunhes International (BBI) şi este finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane.

Cursurile de specializare se desfăşoară în perioada 10 octombrie – 11 noiembrie 2011, după următorul calendar: 10 – 14 octombrie pregătire personal pentru specializarea psihopedagog (20 persoane), instructor animator (20 persoane) şi pedagog şcolar (20 persoane) – sesiunea 1; 17 – 21 octombrie pregătire personal pentru specializarea psihopedagog (21 persoane), instructor animator (21 persoane) şi pedagog şcolar (21 persoane) – sesiunea 2; 24 – 28 octombrie pregătire personal pentru specializarea educator (20 persoane) şi asistentă puericultura (20 persoane) – sesiunea 1; 7 – 11 noiembrie pregătire personal pentru specializarea educator (21 persoane) şi asistentă puericultura (21 persoane) – sesiunea 2.

Participă 205 persoane, câte 5 din fiecare judeţ. Fiecare dintre cei 5 reprezentanţi ai unei unităţi administrative participă la unul dintre cursurile: psihopedagog, instructor animator, pedagog şcoalr, educator sau asistentă puericultură. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.