Acasă Anchete Gorj: OPC Gorj, sursă de venituri pentru afacerile de familie ale şefului

Gorj: OPC Gorj, sursă de venituri pentru afacerile de familie ale şefului

DISTRIBUIȚI

104907 – 19102011 – Deşi ocupă funcţia publică de şef al OPC Gorj de mai puţin de patru luni, Mădălin Giurcău este pe cale de a-şi acorda ca premiere pentru bunele rezultate înregistrate în activitatea de până acum cam jumătate din cei 12.000 de lei din fondul de stimulente pentru rezultate deosebite. Potrivit unor surse Prompt Media, activitatea instituţiei condusă de Giurcău este atât de bine organizată încât e pe cale de a se dezintegra dacă ţinem cont de faptul că în numai trei luni de la numirea în funcţie, acesta a reuşit, practic, să paralizeze activitatea, alături de comisarul şef o singură persoană (comisarul Dan Radu) având atribuţii de control, ceilalţi fiind în concedii medicale, de odihnă şi chiar de paternitate.

Potrivit surselor noastre, Mădălin Giurcău este un exemplu elocvent despre cum te poţi redresa financiar, pe timp de criză, din fruntea unui serviciu deconcentrat.

Aproape invizibil înainte de iulie 2011, când a fost numit, pe baza algoritmului politic, în fruntea Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Gorj, Giurcău reuşise performanţa să îndatoreze, până la falimentare, firmele pe care le administra.

Odată ajuns în fruntea OPC Gorj, comisarul şef a “impulsionat” însă activitatea de control prin exemplul personal, chiar dacă fişa postului său nu include şi asemenea atribuţii. De remarcat însă că verificările în care se implică însuşi comisarul şef vizează firme şi chiar instituţii publice cu un mare potenţial pentru afacerile private ale familiei Giurcău. Fie că vorbim despre Daninaserv, Anetistar, Danynnys Company, RadServ Company ori Adaregent (firme administrate de tatăl său, Sever Giurcău, de mama sa – Rodica, de soţia sa – Loredana – ori de cumnata sa – Mihaela), toate aceste firme au ca obiect de activitate deratizarea sau intermedierea comerţului cu articole pentru  protecţia şi securitatea muncii, de care, nu-i aşa, aproape toată lumea are nevoie la un moment dat. Poate îşi aminteşte cineva din primăriile Turceni, Săcelu, Săuleşti şi Bâlteni despre propunerile de contracte venite din direcţia şefului OPC. Şi-atunci, poate nici sancţiunile OPC nu mai sunt chiar atât de aspre sau nu observă uneori că produsele sunt depozitate în condiţii improprii…

Iar atunci când profitul firmelor familiei devine insuficient, există şi alte resurse, cum ar fi, spre exemplu, bugetul Comisariatului, din care numai devizul decontat pentru reparaţiile maşinii de serviciu au depăşit 4.000 de lei, deşi, în realitate, lucrările au costat de zece ori mai puţin. Incapacitatea comisarului şef de a-şi gestiona cu chibzuinţă veniturile a făcut ca, la un moment dat, familia acestuia să contracteze, în ultimii ani, şase credite bancare care l-au îndatorat cu peste 200.000 de lei. Datorii există şi faţă de cămătarii din zonă ceea ce a făcut, ca, la un moment dat, o parte din bunurile familiei să ajungă pe mâna acestora.

Nici prietenii par să nu mai aibă încredere în şeful OPC. Aceştia au refuzat să-l împrumute cu bani, aşa cum a fost cazul patronului de la Complexul Rodna, Liviu Deaconu, care nu a vrut să îi dea 30.000 de lei lui Giurcău.

Iar atunci când presa începe să scrie despre ”performanţele” şefului OPC Gorj, ca o veritabilă persoană publică, Giurcău îşi comandă în presa pe care o controlează materiale despre calităţile profesionale şi morale, despre cum a distrus caracatiţa dintre afaceriştii locali şi funcţionarii publici, despre cât de erou este domnia sa, atât doar că rămâne un neînţeles. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.