Acasă Politic Bucuresti: A fost infiintata Alianta Digitala pentru Romania

Bucuresti: A fost infiintata Alianta Digitala pentru Romania

DISTRIBUIȚI

107524 – 01022012 – Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, a participat, pe 31 ianuarie 2012, la semnarea protocolului de colaborare dintre MCSI şi 15 membri ai grupului de iniţiativă Alianţa Digitala pentru Romania (ADR), constituit din companii comerciale, asociaţii şi organizaţii non-guvernamentale. Alianţa Digitala pentru Romania va susţine iniţiativele de incluziune digitală din România în conformitate cu obiectivele Agendei Digitale pentru Europa 2020. Ministrul Valerian Vreme a afirmat că „împreună trebuie să facem ca România virtuală să devină un mediu accesibil, mai apropiat de cetăţean, să fie locul în care fiecare român îşi poate rezolva problemele legate de interacţiunea cu statul, îşi poate petrece timpul liber,

 îşi poate face viaţa mai frumoasă si mai uşoară. Împreună să încercăm să folosim toate pârghiile necesare pentru promovare, lansând intenţii de colaborare cu toate instituţiile statului, cu societatea civilă, cu mediul de afaceri şi academic pentru a îndeplini obiectivele în ceea ce priveşte alfabetizarea digitală, dezvoltarea competenţelor digitale şi a incluziunii digitale în România .”

Partenerii Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale au declarat că vor sprijini proiectele ministerului privind incluziunea digitală şi vor avea un rol pro-activ în implementarea acestora pentru că toţi cetăţenii României trebuie să beneficieze şi să acceseze mediul online.

Alianţa Digitala pentru România îşi propune în mod concret să atragă cât mai mulţi utilizatori noi online şi să investească în creşterea nivelului de competenţe IT ale celor deja conectaţi. Acest lucru este posibil doar prin crearea unei platforme inovative de colaborare între societatea civilă, sectorul de business şi autoritatea statului. Pe parcursul acestui an, Alianţa Digitală va coordona o serie de acţiuni care să conducă la realizarea obiectivelor propuse.

Semnarea protocolului continuă seria activităţilor desfăşurate in scopul sprijinirii dezvoltării societăţii informaţionale în România si a implementării unuia dintre capitolele esenţiale ale strategiei Agendei Digitale pentru România – incluziunea digitală, care joacă un rol fundamental pentru dezvoltarea viitoare a României. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.