Acasă Politic Bucuresti: “In Romania, politica antidrog se face pentru copii”

Bucuresti: “In Romania, politica antidrog se face pentru copii”

DISTRIBUIȚI

109310 – 05042012 – La Senatul României, a avut loc, pe 4 aprilie a. c., dezbaterea „În România, politica antidrog se face pentru copii!”, organizată de către Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu Senatul României şi Consiliul Naţional şi Municipal al Elevilor.

Evenimentul a avut ca scop, pentru prima oară în România, promovarea unei platforme emergente de dezbatere şi acţiune a adolescenţilor şi tinerilor în domeniul politicilor publice antidrog, ideile rezultate urmând a constitui elemente cheie în elaborarea viitoarelor documente programatice antidrog.

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a afirmat în discursul său introductiv că evenimentul „este prima manifestare de acest fel aprobată în istoria Senatului României”.

Dezbatarea, care face parte dintr-o agendă publică simultană comună a Agenţiei Naţionale Antidrog în toate cele 41 judeţe, a constituit un demers inovativ prin care practicienii în domeniul politicilor publice în domeniu încearcă să faciliteze manifestarea spiritului proactiv, creativitatea, realismul şi inteligenţa tinerei generaţii, determinând astfel o mai bună adaptare şi eficienţă a programelor şi campaniilor de prevenire a consumului de droguri.

Adolescenţii şi tinerii prezenţi la dezbatere au vizionat spoturile „Deschide ochii!”, „Alternative”, “Primeşte-l alături de tine!” , “Depinde numai de tine” şi „Absentul”, şi au fost invitaţi să îşi exprime opiniile în legătură cu mesajele transmise în cele cinci campanii.

Cele mai frecvente întrebări şi opinii formulate de tineri au fost: „De ce mai există magazine de vise?”, „Şi părinţii sunt de vină, dar suntem şi noi”, „Toată lumea are nevoie de ajutor, nimeni nu se poate ajuta singur”, „La noi în judeţ (n.n. – in Galati) s-au închis biblioteci şi s-au deschis magazine de vise”.

În cea de a doua parte a dezbaterii, tinerii au fost încurajaţi să creeze mesaje care vor fi utilizate în campania „Prea rebel sa fii condus”, care va fi iniţiată de Agenţia Naţională Antidrog în acestă vară.

La întâlnire au participat cantautorul Florin Chilian, autorul piesei „Lumi albe” şi o formaţie muzicală alcătuită din Octavian Mândruţă, Radu Pietreanu, Mihai Napu şi Cristi de la Cargo.

Toţi participanţii au apreciat caracterul de noutate al acţiunii care a reprezentat o replică a unei şedinţe de senat.

La nivel naţional, în cele 41 de judeţe şi municipiul Bucureşti, au participat la această dezbatere peste 5000 de tineri. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.