Acasă Politic Bucuresti: Marfuri de peste 725.000 euro, confiscate intr-un complex comercial din Bucuresti

Bucuresti: Marfuri de peste 725.000 euro, confiscate intr-un complex comercial din Bucuresti

DISTRIBUIȚI

110488 – 27052012 – Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a organizat sâmbătă o acţiune de verificare într-un complex comercial din Bucureşti. Poliţiştii au constatat 26 de infracţiuni: 8 infracţiuni de evaziune fiscală şi 18 infracţiuni de comercializare de produse contrafăcute, potrivit unui comunicat al IGPR.

Acţiunea a fost sprijinită de echipaje S.S.P.I.R. – Poliţia Capitalei, Direcţia Regională pentru accize şi operaţiuni vamale Bucureşti şi Garda Financiară – Comisariatul Bucureşti şi a vizat destructurarea unei grupări infracţionale formată din cetăţeni chinezi şi specializată în evaziune fiscală. 

Prin metoda diminuării valorii în vamă – mărfuri în valoare de peste 800.000 de euro au fost introduse în ţară şi vândute fără documente legale sau printr-un lanţ de firme fantomă – gruparea a produs bugetului consolidat al statului român un prejudiciu de aproximativ 323.000 de euro.

De asemenea, a fost vizată destructurarea unei grupări infracţionale specializată în importul şi distribuţia de produse contrafăcute, aduse din China şi Turcia. Vânzarea produselor contrafăcute se făcea prin intermediul unor persoane fizice care aveau închiriate mai multe standuri şi depozite în cadrul aceluiaşi complex comercial.

Au fost indisponibilizate 55.420 de produse textile şi 44.200 de perechi de încălţăminte (bunuri de origine comercializate fără documente de provenienţă) în valoare de peste 475.000 de euro şi 51.143 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte (bunuri contrafăcute) în valoare de peste 250.000 de euro. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.