Acasă Politic Bucuresti: „Viteza ucide… Nu numai în trafic! Controlează-ţi tensiunea arterială!”

Bucuresti: „Viteza ucide… Nu numai în trafic! Controlează-ţi tensiunea arterială!”

DISTRIBUIȚI

110152 – 14052012 – Campania naţională ”Viteza ucide … nu numai în trafic! Controlează-ţi tensiunea arterială” ediţia 2012 a debutat cu o acţiune de măsurare a tensiunii arteriale organizată luni la Senatul României.

Iniţiată de Societatea Română de Hipertensiune, campania are ca scop informarea şi educarea publicului referitor la prevenţia, diagnosticarea şi controlul tensiunii arteriale. Urmează ca publicul larg să beneficieze de testări gratuite în Bucureşti pe 17 mai şi în Iaşi pe 23-24 iunie.

”Ne bucurăm să avem alături Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României în derularea acestei campanii, dat fiind că hipertensiunea arterială afectează milioane de români. Prin măsurarea tensiunii arteriale putem depista persoanele care suferă de hipertensiune şi nu cunosc acest lucru şi le putem îndruma spre mijloace de control şi tratament corespunzătoare fiecăruia”, a declarat iniţiatorul campaniei şi preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune, Maria Dorobanţu.

”Senatul României sprijină această campanie, deoarece vrem să dăm un exemplu şi să tragem un semnal de alarmă în ceea ce priveşte riscurile hipertensiunii arteriale. Lumea trebuie să conştientizeze cât de important este să prevină şi să trateze corect această afecţiune care face atât de multe victime în fiecare zi”, a declarat Ioan Chelaru, vicepreşedintele Senatului României.

De asemenea, preşedintele Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României afirmă că o acţiune de măsurare a tensiunii arteriale în Senatul României este oportună pentru marcarea hipertensiunii ca problemă de sănătate publică în România. ”Hipertensiunea arterială este o adevărată problemă de sănătate publică în România, iar noi, decidenţii, trebuie să avem o atitudine responsabilă atât faţă de societate, cât şi faţă de noi înşine. Drept urmare, Comisia pentru Sănătate Publică susţine această campanie de testare şi considerăm că demersul este oportun. Prin puterea exemplului, sperăm să determinăm cât mai multe persoane să îşi testeze tensiunea arterială pentru a preveni eventualele complicaţii”, a precizat Ion Rotaru, preşedintele Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României.

”Prevenţia este întotdeauna cel mai bun medicament. Am susţinut încă de la bun început această acţiune, pentru că este foarte important ca publicul larg să fie informat despre mijloacele de prevenţie şi control ale hipertensiunii arteriale, una din cele mai frecvente afecţiuni ale românilor”, a adăugat Ion Vărgău, Secretar General al Senatului României.

Pe data de 17 mai, cu ocazia Zilei Mondiale a Hipertensiunii Arteriale, bucureştenii care doresc să afle dacă sunt sau nu în zona de risc a hipertensiunii arteriale, pot veni la zona special amenajată din curtea spitalului Colţea (ieşirea spre Universitate), unde vor beneficia de testări gratuite ale tensiunii arteriale. Următoarea acţiune de testări va avea loc în Iaşi, în perioada 23-24 iunie, cu prilejul primei Conferinţe Internaţionale a Societăţii Române de Hipertensiune. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.