Acasă Anchete Umbra lui SOV peste Realitatea

Umbra lui SOV peste Realitatea

DISTRIBUIȚI

111496 – 04072012 – În timp ce scena politică românească este în fierbere, iar răsturnările de majorități și de situație se produc de la o oră la alta, pe scena mass-media au lor reașezări de acționariate. Astfel, familia omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pare să preia din nou controlul postului de televiziune Realitatea TV. Potrivit paginademedia.ro, au apărut documente care i-ar readuce în patronatul firmei pe care funcționează postul de televiziune pe cei doi copii ai lui SOV, Ioana și Ionuț.Potrivit sursei, în documentele firmei offshore Bluelink Comunicazione Ltd, care este acționarul majoritar (86,5%) al stației TV din România, au intervenit schimbări. În prezent, fiica și fiul lui Vîntu dețin împreună 82% din compania cipriotă și,

implicit, controlul asupra Realitatea TV. În același timp, Ioana Vîntu este directorul Bluelink Comunicazioni, fiind numită în această calitate pe 10 aprilie a.c.

Recent, judecătorul sindic a menţinut în Comitetul Creditorilor al SC Realitatea Media 5 membri, printre care GMG Media Box SA (deţinută de PSV Company SA), Asociaţia Salariaţilor din SNP Petrom Sa (condusă de Liviu Luca) şi Federaţia Sindicatul Naţional „Petrol-Energie” (condus de Liviu Luca, fost FSLI PETROM), comitet prezidat de Cozmin Guşă, în calitate de reprezentant al GMG Media Box SA.

De asemenea, în dosarul insolvenţei Realitatea Media SA, Sorin Enache a fost înlocuit cu Florin Bercea, vicepreşedintele FSN „Petrol-Energia” din funcția de administrator special al postului.

Astfel se reașează balanța de putere și influență în post, omul de afaceri Elan Schwarzenberg pierzând în favoarea trioului Gușă-Păcuraru-Luca.

În acest moment, potrivit paginademedia.ro, creanțele Realitatea Media arată astfel: GMG Media Box – 16,1 milioane de euro, Asociația Salariaților din SNP Petrom – 3,46 milioane de euro, Sindicatul Național Petrom Energie: – creanță de 1 milion de euro, ANAF – 3,9 milioane de euro și Space Comunication ltd. – 1,4 milioane de euro.

Astfel, Liviu Luca, reprezentantul celor două organizaţii sindicale, a făcut o alianţă cu omul de afaceri Maricel Păcuraru (condamnat la 8 ani de închisoare în dosarul „Poşta Română”) şi Cozmin Guşă.

Maricel Păcuraru şi Cozmin Guşă au decis ca GMG Media Box SA să se constituie parte civilă în dosar, în aceeaşi zi în care Liviu Luca şi Sorin Ovidiu Vîntu au fost arestaţi în dosarul privind prejudicierea PSV Company SA, în detrimentul intereselor lui Liviu Luca.

Potrivit rechizitoriului din dosarul în cauză, proprietarul PSV Company SA era Liviu Luca (acţionar unic al Berhill Limited, companie care era acţionar unic al Elbahold Limited, la rândul său acţionar majoritar al PSV Company), context în care tranzacţia prin care Maricel Păcuraru şi Cozmin Guşă au devenit acţionari ai Elbahold Limited a fost doar intermediată de Sorin-Ovidiu Vîntu. Mai mult, după cum afirma Cozmin Guşă într-un interviu, Sorin Ovidiu Vîntu contestă realitatea acestei tranzacţii, în prezent acest litigiu fiind jucat în Cipru. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.