Acasă Anchete Justitie Bucuresti: Personalitati publice cer incetarea actiunilor Parchetului legate de referendum

Bucuresti: Personalitati publice cer incetarea actiunilor Parchetului legate de referendum

DISTRIBUIȚI

112633 – 22082012 – Scriitori, profesori universitari si cercetatori au semnat o sesizare adresata marti presedintelui, vicepresedintelui si membrilor CSM prin care se cere incetarea actiunilor DNA impotriva cetatenilor care au votat la referedum. 

Aproape o suta de personalitati publice din Romania au cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa opreasca actiunile Parchetului, Inaltei Curti de Casatie si Justitie si DNA impotriva celor care au participat la votul din 29 iulie.

Semnatarii sustin ca actiunile Parchetului, instantei supreme si DNA trebuie oprite, deoarece cetatenii care au participat la referendum devin astfel „niste potentiali infractori supusi hartuielilor declansate fara temei legal”.

In solicitare se mentioneaza ca s-au incalcat grav normele de procedura cu privire la modul de preluare a listelor electorale cuprinzand persoanele care au participat la referendum si ca s-au publicat informatii care nu sunt destinate publicitatii din cadrul urmaririi penale, cum ar fi convorbirile telefonice intre fostii ministri Ioan Rus si Victor Paul Dobre.

Cei care senmeaza solicitarea sustin ca, in 9 august, presa centrala a publicat stenograme ale convorbirilor telefonice dintre Ioan Rus si Victor Paul Dobre, date care se regaseau in dosarul de urmarire penala sau pe care Parchetul nu le-a contestat public.

Cei care semneaza solicitarea mai sustin ca aspectele semnalate au creat in opinia publica „un sentiment de neincredere in justitie, de frustrare si de revolta impotriva modului cum votul dat la urne se reinterpreteaza ca o afacere judiciara”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.