Acasă Anchete Bucuresti: Megaescrocherie prin care Vintu si Luca si-au insusit 10 milioane de...

Bucuresti: Megaescrocherie prin care Vintu si Luca si-au insusit 10 milioane de euro de la Petromservice

DISTRIBUIȚI

113064 – 10092012– Printr-o megaescrocherie pusa la cale de cuplul Sorin Ovidiu Vantu – Liviu Luca, angajatii Petromservice au fost prejudiciati cu aproape 1o milioane de euro, potrivit ancheteonline.ro.  

In 2005, Petromservice incheia un contract de asigurare de viata, pe o perioada de 5 ani,  pentru angajatii sai,  cu firma SC Delta Asigurari SA, pe o suma de peste  300 miliarde de lei vechi. Cine era actionar la aceasta societate de asigurari? Chiar Petromservice, sindicatul condus de Vantu si Luca, cu 65% actiuni, MKB Romexterra Bank cu 35,09%, dar si Sorin Freciu, fost director general la Realitatea Media, cu 1% si Gheorghe Supeala, fost director general la Petromservice, tot cu 1%.  Contractul a durat pana in 2010, cand de altfel, SC Delta Asigurari si-a declarat falimentul.

Angajatii din Petromservice ne-au declarat ca ei habar nu aveau ca aveau asigurare de viata in caz de accident de munca, ei afland abia in 2010, cand au si facut plangere penala impotriva liderilor de sindicat de la Petromservice. Acest caz este in atentia procurorilor de la DIICOT, care a inceput urmarirea penala impotriva lui Vantu si Luca pentru inselaciune.

Pe 11 februarie 2005, SC Petromservice SA, reprezentata de inginer Sorin Mihai, director general executiv, si  SC Delta Asigurari SA, reprezentata de Pasa Maria, director general , incheiau un contract de asigurare de viata  de grup “pe 1 an cu reinnoire automata pentru inca 4 ani”, incepand cu data de 1.02.2005. Prima de asigurare pentru primul an era in valoare de 61.056.000.000 lei, iar pentru intreaga perioada de 5 ani, potrivit contractulului, ajungea la valoarea de 305.280.000.000 lei.

Indemnizatia pentru deces “din orice cauza” era de 200 de milioane lei, pentru incapacitate de munca totala, de 100 de milioane , pentru incapacitate de munca partial, de 8 milioane si pentru incapacitate de munca partial permanenta , de 100 de milioane lei.

Cei asigurati erau angajatii Petromservice, in numar de 21.200. Insa, surse din cadrul Petromservice, ne-au declarat ca beneficiarii acestui contract nu stiau ca sunt asigurati, ei nesemnand niciun act privind asigurarea de viata, mai mult ei afland de acest contract, de abia in 2010.

Interesant este faptul ca actionarii de la SC Delta Asigurari SA erau  cei care conduceau SC Petromservice, din anturajul lui Sorin Ovidiu Vantu si Liviu Luca.  Structura actionariatul era formata din SC Petromservice (cu 64,9%), MKB Romexterrra SA Bank ( cu 35,09%), Sorin Ovidiu Freciu (1%), Marian Tudoroiu (1%) si Gheorghe Supeala ( cu 1%).  Sorin Ovidiu Freciu era in 2005 presedintele consiliului de administratie de la Realitatea Media, Gheorghe Supeala ocupa functia de  director general la Petromservice,( arestat de procurorii DNA pentru delapidarea patrimoniului Patromservice),  iar Marian Tudoroiu, fusese director de resurse umane la Petrom.

In concluzie: SC Petromservice infiinteaza o societate de asigurari, SC Delta Asigurari SA cu care  incheie un contract in numele a peste 21 000 de angajati, reprezentand  21 000 de actionari la aceasta societate.  Amintim faptul ca SC Petromservice este o societate formata din actiunile a  21 000 de sindicalisti de la fostul Petrom, (Federatia Sindicatelor Libere din Petrom, condusa de Liviu Luca), de dinainte de privatizare.

Cele doua companii aveau aceeasi conducere:  Gheorge Supeala era director general la Petromservice, dar era actionar si SC Delta Asigurari. In acelasi timp, SC Delta Asigurari avea ca actionar majoritar , SC Petromservice, cu care incheie contractul de asigurare.

O solutie ingenioasa de delapidare a bugetului actionarilor de la Petromservice: sume colosale din contabilitatea Petromservice ajung in buzunarele societatii SC Delta Asigurari, in numele unei asa zise asigurari de viata, de care actionarii de la Petromservice habar nu aveau. Beneficiarii: Sorin Ovidiu Vantu, Liviu Luca si oamenii din apropierea lor, care au tepuit Petromservice prin SC Delta Asigurari Prejudiciati: 21 000 de angajati si  actionari de la Petromservice.

Dupa ce a expirat contractul de asigurare de viata cu Petromservice, SC Delta Asigurari a intrat in faliment. Banii au fost insa incasati pana la ultimul leu.

In acest moment, procurorii DNA  si DIICOT au in lucru patru dosare penale care vizeaza delapidarea patrimoniului Petromservice si prejudicierea angajatilor de la Petromervice si Petrom, in care sunt pusi sub acuzare, Sorin Ovidiu Vantu si Liviu Luca. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.