Acasă Politic A cincea zi de bombardamente israeliene in Fasia Gaza

A cincea zi de bombardamente israeliene in Fasia Gaza

DISTRIBUIȚI

114724 – 18112012 – Israleul a bombardat tinte militare palestiniene din Fasia Gaza, din aer si de pe apa, pentru a cincea zi la rand, duminica, pregatindu-se pentru o posibila invazie la sol,

desi oficialii egipteni au declarat ca exista indicii pentru un armistitiu. 

Bombardamentele au incetat in timpul noptii dintre sambata si duminica, dar au fost reluate dimineata, trei rachete fiind trase catre orasul de coasta Ashkelon, potrivit armatei armatei israeliene, potrivit Reuters. 

„Pana acum am lovit peste 1.000 de tinte, deci Hamas ar trebui sa calculeze daca merita sau nu sa inceteze focul”, a declarat vicepremierul Israelului, Moshe Yaalon. 

Potrivit oficialilor palestinieni, 48 de persoane, jumatate din ei civili, inclusiv 13 copii, au fost omorati in raidurile israeliene. Peste 500 de rachete trase din Fasia Gaza au lovit Israelul, omorand trei persoane si ranind alte cateva zeci.

Israelul a inceput atacul aerian miercuri, omorandu-l pe liderul gruparii islamiste Hamas, care guverneaza in Fasia Gaza. Oficialii israelieni sustin ca scopul atacurilor este sa epuizeze arsenalul Hamas-ului, pentru a pune capat atacurilor cu rachete la granita Israelului, care au loc de ani de zile. 

Sambata noaptea, a fost lovita si cladirea destinata presei din Fasia Gaza, ranind sase jurnalisti si provocand pagube cladirii folosite de televiziunea Hamas-ului Al-Aqsa, precum si birourilor folosite de Sky News. 

Alte doua atacuri din zorii zilei de duminica au lovit tabara de refugiati Jabalya, omorand doi copii si ranind alte 13 persoane, potrivit medicilor. 

Aceste atacuri au avut loc dupa o declaratie a purtatorului de cuvant a armatei Hamas, Abu Ubaida, care a spus ca „aceasta runda de confruntari nu va fi ultima impotriva inamicului zionist, ci este doar inceputul”.

Oficialii din Israel au anuntat ca vor tine inchise scolile duminica, drept precautie, dupa ce cateva rachete au ajuns pana in Tel Aviv si Ierusalim in ultimele zile. Sistemul de interceptare a rachetelor din Israel, denumit „Iron Dome”, a distrus in aer, deaspra orasului Tel Aviv, o racheta trasa din Fasia Gaza, sambata. – www.promptmeda.ro

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.