Acasă Politic Afganistan: Ministrul Dobritoiu, in mijlocul militarilor romani din Afganistan

Afganistan: Ministrul Dobritoiu, in mijlocul militarilor romani din Afganistan

DISTRIBUIȚI

114395 – 04112012 – Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu,  împreună cu o delegaţie militară, a efectuat o vizită de lucru la militarii români dislocaţi în teatrul de operaţii din Afganistan.

Delegaţia ministerului apărării naţionale, din care fac parte şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, general-locotenent Ilie Botoş, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-locotenent Sorin Ioan, alţi reprezentanţi ai conducerii M.Ap.N., s-a întâlnit vineri cu militarii români dislocaţi în Kabul, unde au discutat despre modul de îndeplinire a misiunilor încredinţate, despre colaborarea cu ceilalţi militari participanţi la forţa internaţională şi cu trupele afgane, dar şi despre gradul de asigurare a sprijinului logistic.

Preocupat de moralul trupelor aflate în teatrele de operaţii, ministrul Dobriţoiu a dorit, de asemenea, să asculte şi să afle problemele, inclusiv cele personale, cu care se confruntă militarii români dislocaţi în structurile internaţionale din capitala afgană, discutând cu ei despre starea de sănătate, condiţiile de trai, starea de spirit, preocupările şi grijile lor şi asigurându-i de tot suportul său şi al conducerii M.Ap.N.

Locul şi rolul contingentului românesc în cadrul operaţiei NATO din Afganistan, contribuţia Armatei României la Forţa Internaţională de Asistenţă de Securitate (ISAF) în perioada 2013-2014, precum şi coordonatele pe care se va orienta viitoarea misiune NATO în Afganistan, post 2014 (International Training Advisory and Assistance Mission), au fost temele de discuţie ale oficialilor M.Ap.N., la Kabul, cu reprezentantul civil al NATO în Afganistan, ambasadorul Maurits R. Jochems, cu locţiitorul comandantului ISAF, general-locotenent Nick Carter, şi cu comandantul Comandamentului Întrunit al ISAF (IJC), general-locotenent James L. Terry.

            Vizita a continuat vineri la Kandahar, unde a avut loc o întâlnire cu militarii români dislocaţi în baza de pe aeroportul militar.

În cursul serii, delegaţia s-a întâlnit cu comandantul Comandamentului Regional de Sud, general-maior Robert Abrams şi comandantul Bazei Aeriene Kandahar, general de brigadă Scott Dennis.

Pe agenda discuţiilor s-au regăsit subiecte de interes comun precum: situaţia curentă şi de perspectivă din zona de respnsabilitate a Comandamentului Regional de Sud, locul şi rolul contingentului românesc şi intenţia de participare a Armatei României la viitoarea misiune NATO în Afganistan, post 2014.  

          Sâmbătă, membrii delegaţiei s-au întâlnit şi cu militarii Batalioanelor 1 şi 2 Manevră, dislocaţi în bazele înaintate de la Al Masak şi Mescall, unde au discutat despre modul de îndeplinire a misiunilor, despre cooperarea cu militarii americani şi cu trupele de securitate afgane, dar şi despre gradul de asigurare a sprijinului logistic.

         Ministrul Dobriţoiu i-a felicitat pe cei peste 1.200 de militari din Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, care sunt în misiune în Afganistan, întrucât pe 3 noiembrie se împlinesc 96 de ani de la înfiinţarea trupelor de vânători de munte.

Din delegaţia militară, care a încheiat vizita în Afganistan, au mai făcut parte şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, general-locotenent Ilie Botoş, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-locotenent Sorin Ioan, alţi reprezentanţi ai conducerii M.Ap.N. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.