Acasă Politic Bruxelles: Inventatorii români rămân în elita mondială

Bruxelles: Inventatorii români rămân în elita mondială

DISTRIBUIȚI

114731 – 19112012 – Inventatorul român Corneliu Birtok-Băneasă a fost premiat cu medalia de aur a Salonului Innova din cadrul Concursului internaţional Bruxelles – EUREKA, desfăşurat în perioada 15 – 17 noiembrie.

Românul a inventat şi a reuşit să omologheze un filtru de aer care reduce consumul de carburant cu până la 15%, produsul urmând să apară pe piaţa autohtonă în mai puţin de o lună de zile În cadrul Salonului Innova Bruxelles, Corneliu Birtok-Băneasă a mai fost răsplătit cu Premiul special ARCA ce i-a fost oferit de către delegaţia de inventatori din Croaţia, reuşita inginerului auto român încununând eforturile sale din ultimii patru ani în domeniul creării şi perfecţionării filtrelor de aer supraaspirante inversate.

Pentru a-şi pune în practică invenţia, inginerul din Deva a avut nevoie de mii de ore de muncă pentru a transpune, într-un flux tehnologic, procesul de fabricaţie al filtrului de aer ce permite scăderea consumului de combustibil la autovehicule. A fost nevoie de omologarea proiectului şi de găsirea unor investitori care să creadă în ideile sale. Inventatorul a recunoscut că drumul de la planşetă spre linia de producţie este unul destul de greu.

Cu sprijinul unor investitori, Corneliu Birtok-Băneasă va începe producţia filtrelor de aer pe care le-a inventat, într-o lună de zile. Inginerul auto a menţionat că preferă ca producţia acestora să se desfăşoare în România, deoarece aici poate să aibă un control strict asupra calităţii produsului. Potrivit estimărilor sale, preţul de raft al filtrului de aer ce reduce consumul de carburant se va situa în jurul valorii de 350 de lei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.