Acasă Politic Bucuresti: Ambasadorul Israelului: “Încercaţi să vă imaginaţi că poporul roman ar fi...

Bucuresti: Ambasadorul Israelului: “Încercaţi să vă imaginaţi că poporul roman ar fi atacat cu rachete de terorişti”

DISTRIBUIȚI

114882 – 25112012 – Ambasadorul Israelului în România, Dan Ben-Eliezer, şi-a exprimat speranţa că armistiţiul dintre autorităţile de la Tel Aviv şi Hamas va dura cât mai mult, astfel încât populaţia Israelului

să nu mai fie ţinta atacurilor cu rachete lansate din Fâşia Gaza.

„Populaţia israelită s-a confruntat cu 1.300 de rachete. Încercaţi să vă imaginaţi ce s-ar întâmpla, dacă orice ţară, orice oraş, orice capitală… Bucureştiul, de exemplu. Încercaţi să vă imaginaţi cum ar fi ca poporul român să fie atacat cu asemenea rachete, căzând ca la loterie, trimise de terorişti, care îşi îmbunătăţesc capabilitatea. Aşa că, practic, populaţia era sub asediu. Iar rachetele, unele chiar rachete cu rază lungă de acţiune, au lovit Tel Avivul şi zona Ierusalimului”, a relatat ambasadorul Israelului, duminică, la Pro Tv.

Dan Ben-Eliezer a declarat că în acest caz nu este vorba despre un război obişnuit, ci este războiul unui stat democratic contra teroriştilor care folosesc tactici „foarte cinice”.

Întrebat  dacă, atunci când a răspuns atacurilor teroriştilor, Israelul a avut posibilitatea să evite victimele din rândul civililor, ambasadorului Israelului a răspuns că autorităţile din israeliene au încercat să anunţe civilii să se îndepărteze de infrastructura teroristă de unde se lansau rachete.

„Israelul a încercat să anunţe prin fluturaşi, prin apeluri telefonice, să le spună civililor nevinovaţi să plece cât mai departe cu putinţă de infrastructura teroristă de unde se lansau rachete. Cred că ar trebui să puneţi întrebarea asta, poate, ambasadorului palestinian: de ce, în acest război, organizaţiile teroriste, Hamasul, islamicii care au legături cu Jihadul, cu Al Qaeda, de ce au lansat rachetele ascunşi în spatele populaţiei?”, a spus ambasadorul israelian.

El a atras atenţia că oamenii din Fâşia Gaza au fost folosiţi ca adevărate scuturi umane, rachetele fiind lansate de terorişti din apropierea spitalelor din această regiune.

„Deci, din păcate, într-un astfel de război, sunt răniţi civili nevinovaţi, iar nouă ne pare foarte rău pentru ei, pentru civilii din Gaza, pentru civilii palestinieni răniţi, dar şi pentru victimele israeliene. Dar acest război e asimetric. Cetăţenii Israelului, copii, femei, bărbaţi, au fost, de fapt, ţinte, au fost ţintele teroriştilor”, a subliniat diplomatul israelian.

Întrebat dacă el crede că în zonă va fi vreodată pace, diplomatul a răspuns că “pentru pace sunt necesare două părţi”, adăugând că Israelul e o ţară iubitoare de pace. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.