Acasă Politic Bucuresti: Antonescu: “Cine dispretuiesate Parlamentul, dispretuieste democratia”

Bucuresti: Antonescu: “Cine dispretuiesate Parlamentul, dispretuieste democratia”

DISTRIBUIȚI

114778 – 20112012 – Oricine dispretuieste Parlamentul dispretuieste democratia, a afirmat, marti, presedintele Sentului, Crin Antonescu, in fata plenului reunit al celor doua camere ale Legislativului.

„Multi dintre noi sunt parlamentarti de multa vreme, eu unul am implinit 20 de ani, ceea ce este enorm. Oricare dintre noi poate fi contestat, criticat, oricare dintre deciziile noastre poate fi contestata. Dar trebuie sa intelegem ca institutia parlamentara este miezul unei democratii. Cine dispretuieste Parlamentul dispretuieste profund democratia”, a spus Crin Antonescu.

„Fie ca ceea ce s-a intamplat astazi, in ultima sedinta a acestei legislaturi, sa se aseze in practica politica romaneasca, ca o traditie”, a spus Antonescu.

Antonescu a adaugat ca „Parlamentul este locul unde se contureaza marile decizii pentru natiune”.

„Niciun presedinte din democratiile lumii nu are mai multa putere decat presedintele american. Niciun parlament nu are mai multa putere sau prestigiu decat Congresul american. Nu exista niciun politician care sa fi ignorat Parlamentul sau dispretuit. Nu exista niciun parlamentar care sa nu fi respectat Parlamentul si care sa nu fi considerat ca Parlamentul este locul unde se contureaza marile decizii pentru natiune. Va felicit si va multumesc, dl. prim ministru pentru gestul pe care il doresc asezat ca o traditie, indiferent cine va fi in Guvern sau in opozitie. Aceasta sedinta trebuie sa fie tinuta minte, asa sa ne ajute Dumnezeu”, si-a incheiat presedintele Senatului discursul. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.