Acasă Politic Bucuresti: BNR a marit tinta de inflatie pentru 2013

Bucuresti: BNR a marit tinta de inflatie pentru 2013

DISTRIBUIȚI

114470 – 07112012 – Banca Nationala a Romaniei a revizuit in crestere tinta de inflatie pentru 2013, de la 3,2% la 5,1%, a anuntat, miercuri, guvernatorul Mugur Isarescu, la prezentarea raportului privind inflatia.

“Factorii care au facut ca rata sa iasa din intervalul tintit: am avut un soc pe partea de oferta din cauza secetei si a preturilor internationale. Un alt factor este deprecierea din vara a leului fata de euro si dolar pentru ca in aceeasi perioada dolarul s-a intarit fata de euro. Am mai avut apoi ajustari ale preturilor administrate si un trend ascendent al cotatiilor internationale ale petrolului”, a explicat Isarescu.

Guvernatorul BNR a precizat ca “in primavara acestui an leul a avut o evolutie relativ constanta, dar s-a inrautatit apoi in lunile de vara pe fondul situatiei politice interne”.

Mugur Isarescu a tinut sa sublinieze ca tendinta de crestere a preturilor exista, dar nu este posibila. “Comerciantii, chiar daca ar vrea sa impinga in sus preturile, nu mai pot sa o faca din cauza ca nu exista cerere”, a explicat seful Bancii Nationale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.