Acasă Politic Bucuresti: Cancelarul Austriei dupa intalnirea cu Ponta: „Nu promovăm un drept de...

Bucuresti: Cancelarul Austriei dupa intalnirea cu Ponta: „Nu promovăm un drept de veto”

DISTRIBUIȚI

 – 114984 – 28112012 – Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a declarat, miercuri, la Bucureşti, că nu este adeptul dreptului de veto în discuţiile privind bugetul UE 2014-2020, interesul Autriei fiind obţinerea unui consens.

„Orice s-ar întâmpla, nu promovăm un drept de veto, nu asta este ceea ce ne interesează, ci obţinerea unui rezultat bazat pe consens. În această direcţie şi numai în această
direcţie ne-am angajat întotdeauna şi acest lucru a fost şi astăzi foarte explicit exprimat”, a declarat cancelarul austriac, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu premierul Victor Ponta.

Faymann a adăugat că, dacă alte state europene primesc vreun „rabat” la discuţiile privind bugetul, Austria va dori să beneficieze, la rândul ei, de un asemenea rabat. În al doilea rând, a adăugat cancelarul, una dintre priorităţile Austriei este susţinerea fermierilor din zonele de munte, dat fiind specificul geografic al ţării.

Premierul Victor Ponta a apreciat rolul important pe care îl joacă investitorii austrieci în dezvoltarea economică a României şi a arătat că l-a asigurat pe cancelarul Faymann că Guvernul şi Parlamentul vor avea întotodeauna o atitudine pozitivă faţă de investiţiile companiilor austriece. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.