Acasă Politic Bucuresti: Delegaţie a Consiliului Europei, în vizită de monitorizare la Jandarmeria Română

Bucuresti: Delegaţie a Consiliului Europei, în vizită de monitorizare la Jandarmeria Română

DISTRIBUIȚI

114713 – 16112012 – Vizita de monitoruzare O delegaţie a Consiliului Europei, responsabilă cu monitorizarea modalităţilor de îndeplinire a responsabilităţilor care revin României pentru combaterea violenţei în sport,

a efectuat, vineri, o vizită la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei, unde a fost primită de prim-adjunctul inspectorului general şi şef al Statului Major al Jandarmeriei Române, Ovidiu Vasilică.

       Pe timpul întâlnirii, conducerea Jandarmeriei Române a prezentat cadrul legal şi atribuţiile instituţiei în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în sport, precum şi alte informaţii solicitate de membrii delegaţiei.

       Reprezentanţii Consiliului Europei au manifestat un interes deosebit faţă de modalitatea de interzicere a accesului la competiţiile sportive a suporterilor violenţi, criteriile de stabilire a gradului de risc al unei întreceri sportive, dar şi modul în care se realizează colaborarea între cluburile sportive şi Jandarmerie.

       La finalul întâlnirii, Jo Vanhecke, director al unităţii de prevenire a violenţei în sport din cadrul Ministerului de Interne din Belgia şi şef al delegaţiei, a declarat: „O primă concluzie în urma discuţiilor este că sistemul românesc de luptă împotriva violenţei în sport este bazat pe cele mai bune practici din Europa. În cadrul Jandarmeriei există o structură care se ocupă exclusiv de acest fenomen, ofiţerii de informaţii şi spotter-ii din Jandarmerie având cursuri europene în domeniu, iar scăderea numărului de incidente în ultimul an este dovada că sistemul este eficient. Cel mai important este ca întregul sistem să evolueze permanent, în acord cu tendinţele societăţii, pentru că peste tot în Europa sunt din ce în ce mai puţine resurse financiare, iar oamenii folosesc manifestările sportive pentru a-şi exprima protestele, astfel încât trebuie să fiţi foarte dinamici.”- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.