Acasă Politic Bucuresti: FMI nu conditioneaza pensiile militare

Bucuresti: FMI nu conditioneaza pensiile militare

DISTRIBUIȚI

 – 114678 – 15112012 – La discuţiile cu reprezentanţii FMI şi ai CE, la care a participat şi ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, nu a fost niciodată luată în discuţie condiţia ca pensiile militare să nu depăşească 3500 de lei, potrivit unui comunicat remis Prompt Media.

Mai mult, oficialii celor două organisme internaţionale au precizat că trebuie îndreptate lucrurile în cazul pensiilor militare care au fost calculate gresit. Ministrul Apărării Naţionale consideră că pensionarii militari care şi-au slujit ţara cu onestitate, cu credinţă şi cu onoare şi, independent de voinţa lor, s-au văzut puşi peste noapte în situaţia reducerii veniturilor care li se cuveneau pe drept, nu trebuie să fie manipulaţi sau să devină victime ale dezinformării, se precizează în comunicat.

            „Pensiile militare au fost recalculate sau revizuite, conform prevederilor Legii nr. 119/2010 şi ale OUG nr. 1/2011, acte normative care, de altfel, au bulversat sistemul pensiilor militare, au creat mari nedreptăţi şi în loc să aducă economii la buget au crescut cheltuielile cu aproximativ 30%”, a apreciat ministrul Corneliu Dobriţoiu.

            Revenirea pensiilor diminuate la cuantumul pensiile din decembrie 2010 este un act reparatoriu, dar astfel de măsuri nu pot fi luate decât după luarea în calcul a tuturor posibilelor implicaţii şi, mai ales, fără să afecteze în vreun fel angajamentele luate de ţară în domeniul fiscal-bugetar, se mai arată în comunicat.  – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.