Acasă Politic Bucuresti: Generalul Diaconescu, capul gruparii infractionale din dosarul fraudelor bancare

Bucuresti: Generalul Diaconescu, capul gruparii infractionale din dosarul fraudelor bancare

DISTRIBUIȚI

114377 – 02112012 – Generalul in rezerva Dragos Diaconescu ar fi capul gruparii infractionale acuzate de obtinerea unor credite prin intermediul unor acte false, potrivit interceptarilor telefonice facute de DIICOT.

Astfel, toti cei implicati in dosar ar fi apelat la Dragos Diaconescu, in momentul in care doreau sau obtina credite cu ajutorul unor documente false sau cand aveau probleme, relateaza Romania TV.

Chiar si Aurel Saramet, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM, ar fi apelat la Diaconescu, conform interceptarilor telefonice.

Generalul ar avea mai multe firme si se ocupa de coordonarea retelei, gasind persoane care aveau in proprietate case modeste, pe langa Bucuresti. Aceste case erau, apoi, supraevaluate, pentru a obtine credite. 

Diaconescu ar fi fost protejat de vicepresedintele BRD, Claudiu Cercel, si putea obtine si recomandari de la Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM, garantandu-se pentru 80% din suma accesata prin credit.

De asemenea, potrivit interceptarilor, reteaua infractionala avea relatii si in Senat si beneficia de protectia in cadrul ANAF si AVAS.

Procurorii DIICOT au cerut arestarea preventiva pentru 29 de zile a 33 de persoane in cazul fraudelor bancare, vineri, dupa ce, in ziua precedenta, a avut loc audierea a peste 100 de persoane, la sediul institutiei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.