Acasă Politic Bucuresti: Imbranceli intre protestatari si fortele de ordine la Palatul Victoria

Bucuresti: Imbranceli intre protestatari si fortele de ordine la Palatul Victoria

DISTRIBUIȚI

114483 – 07112012 – Sutele de fermieri prezenti miercuri in Piata Victoriei s-au aratat nemultumiti de lipsa de atentie cu care au fost tratati atât la sediul Guvernului, cât și la ministrerul Agriculturii,

motiv pentru care au devenit nervoși și au încercat să treacă de gardurile care delimitau perimetrul de protest. Ei au aruncat cu diverse obiecte spre fortele de ordine și s-au imbrancit cu jandarmii, care au recurs la gaze lacrimogene.

Patru protestatari au fost reținuți pentru că au incalcat ordinea publica, informeaza televiziunile de stiri. Georgian Enache, purtator de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, a declarat ca „un grup de persoane” a fortat cordonul de jandarmi si a incercat sa intre pe partea carosabila, zona pe care exista un trafic intens. Ei au fost „extrasi din randul manifestantilor”, pentru ca au provocat „acea actiune de tulburare a ordinii publice”.

„Interventia jandarmilor a fost necesara pentru a nu degenera si a nu se ajunge la alte conflicte. Nu exista persoane ranite sau victime. S-a intervenit conform prevederilor legale, fara folosirea fortei(…) Protestul e autorizat, s-a incheiat un protocol cu Primaria Capitalei, organizatorii au dat asigurari ca vor respecta conditiile de desfasurare, inclusiv siguranta participantilor”, a declarat Georgian Enache.

O ambulanta a fost chemata în Piata Victoriei dupa ce unui manifestant i s-a facut rau.

Numarul jandarmilor din zona a fost suplimentat, iar mai multi politisti pe motociclete au fost chemati la fata locului pentru a patrula pe carosabil si a permite desfasurarea normala a traficului.

Protestul fermierilor a fost organizat din cauza nemultumirii acestora cu privire la banii primiti de la Guvern sub forma de subventii, considerati insuficienti in conditiile in care anul acesta a fost marcat de seceta. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.