Acasă Politic Bucuresti: Instrucţiunile de completare a numărului de evidenţă a plăţii, publicate in...

Bucuresti: Instrucţiunile de completare a numărului de evidenţă a plăţii, publicate in Monitorul Oficial

DISTRIBUIȚI

115006 – 29112012 – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunţă că în Monitorul Oficial al României a fost publicat Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1485/2012 privind modificarea şi completarea Instrucţiunilor de completare a numărului de evidenţă a plăţii, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr.1870/2004.

Acest ordin modifică şi completează prevederile Ordinului ministrului finanţelor publice nr.1870/2004 pentru aprobarea Instrucţiunilor de completare a numărului de evidenţă a plăţii, cu modificările şi completările ulterioare, motivat de prevederile art.115, alin. (32) din Codul de procedură fiscală, care reglementează faptul că, în cazul obligaţiilor fiscale de plată stabilite de organele de inspecţie fiscală, precum şi a amenzilor de orice fel, se stinge cu prioritate obligaţia fiscală sau amenda pe care o alege contribuabilul. De altfel, această dispoziţie legală reprezintă o excepţie de la ordinea stingerii datoriilor prevăzută la art.115, alin.(1) din Codul de procedură fiscală. În scopul punerii în aplicare a acestor dispoziţii legale se impune utilizarea numărului de evidenţă a plăţii pentru stingerea creanţelor fiscale conform voinţei contribuabilului.

În conformitate cu prevederile pct.3 din Anexa la Ordinul ministrului finanţelor publice nr.1870/2004 pentru aprobarea Instrucţiunilor de completare a numărului de evidenţă a plăţii, cu modificările şi completările ulterioare, astfel cum a fost modificat prin O.M.F.P. nr. 1485/2012, programul de asistenţă cu ajutorul căruia este generat numărul de evidenţă a plăţii este pus la dispoziţia contribuabilului pe site-ul A.N.A.F., la secţiunea Asistenţă contribuabili meniul Formulare şi programe utile, submeniul Programe utile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.