Acasă Politic Bucuresti: Medicii români şi italieni vor colabora în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice

Bucuresti: Medicii români şi italieni vor colabora în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice

DISTRIBUIȚI

114673 – 15112012 – Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, Andrea Mecenaro, CEO la I.R.C.C.S. Policlinico San Donato din Italia, şi Alessandro Frigiola, director Cardiac Surgery Department, au semnat joi dimineaţa, un protocol de colaborare între Ministerul Sănătătţii şi Clinica San Donato, în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice.

Conform documentului, pe o durată de trei ani va fi realizat un program naţional de dezvoltare a acestui sector, printr-o serie de acţiuni comune.

Astfel, va exista un proiect de instruire a tinerilor medici români, dar şi a asistenţilor medicali din sectoare de interes şi deficitare din punct de vedere al resurselor umane, chirurgie cardiacă, cardiologie, anestezie pediatrice.

De asemenea, cooperarea mai prevede ca, echipe complete de medici italieni cardiologi şi chirurgi cardiaci să poată realiza intervenţii în centrele din România specializate în cardiochirurgie pediatrică, dar şi ca pacienţi români să poată fi trataţi în clinica italiană, până la finalizarea proiectului.

Proiectul urmează a se implementa în patru centre din ţară, după cum urmează: în clinica Marie Curie din Bucureşti, unde va demara activitatea intervenţională, în centrele şi institutele de boli cardiovasculare din Cluj Napoca şi Iaşi, dar în centrul din Târgu Mureş unde se intenţionează creşterea capacităţii de operare şi ridicarea nivelului de complexitate a cazurilor tratate.

“Este nevoie de un plan concret de dezvoltare a acestui sector şi de o strategie clară şi o viziune asupra rezultatelor pe care dorim să le obţinem. Împreună cu colegii de la San Donato, dar şi cu alţi specialişti din ţară şi străinătate vom asigura realizarea unei strategii, dar şi implementarea ei concretă în următorii 3 ani. În acest fel, copiii care se nasc cu malformaţii congenitale cardiace vor putea fi trataţi în ţară fără a mai fi necesar transferul lor în alte ţări”, a declarat ministrul Sănătăţii în timpul întâlnirii.

IRCCS Policlinico San Donato a fost fondată în 1969. Spitalul este recunoscut pentru expertiza şi dotările din domeniul cardiochirurgiei pediatrice, dar şi a altor specialităţi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.