Acasă Politic Bucuresti: Măsuri necesare pentru reluarea plăţilor în cazul programelor operaţionale presuspendate

Bucuresti: Măsuri necesare pentru reluarea plăţilor în cazul programelor operaţionale presuspendate

DISTRIBUIȚI

114665 – 15112012 – Ministerul Afacerilor Europene (MAEur) a trimis Guvernului o notă privind măsurile necesare pentru reluarea plăţilor în cazul programelor operaţionale presuspendate. Comisia Europeană a cerut pentru cele patru programe şi pentru POS Mediu corecţii de până la 25%.

MAEur enumeră care sunt paşii care trebuie urmaţi pentru reluarea plăţilor: implementarea măsurilor cu caracter general şi a celor specifice, corespunzător recomandărilor din scrisorile Comisiei, evaluarea pozitivă a Autorităţii de Audit asupra rezultatelor implementării acestor măsuri şi transmiterea către CE a confirmării funcţionării sistemului de management şi control, pecum și soluţionarea problematicii corecţiilor propuse de Comisie, potrivit Adevarul.ro.

Pentru Programul Operaţional Regional, Axele prioritare 1,3 şi 5, Comisia a prevăzut o rată de corecţie de 10%, care va fi aplicată tuturor contractelor de achiziţie publică lansate înainte de octombrie 2011. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Axa prioritară 2 a POS Creşterea Competivităţii Economice. Pe Axa 3, corecţia este mult mai drastică – de 25% -, iar în cazul Axei 4 CE cere o reducere de 5%.

În ceea ce priveşte Programul pentru Dezvoltarea Resurselor Uamen (POSDRU), procentul corectiv este de 25% pentru cererile de rambursare plătite beneficiarilor, dar neincluse în declaraţii şi de 5% pentru cererile de rambursare procesate pe noile proceduri, dar care au fost evaluate pe vechile proceduri.

Pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu, care a scăpat de presuspendare, CE a prevăzut o corecţie de 10% pentru toate contractele a căror achiziţie publică a fost lansată înainte de octombrie 2011.

Pentru Programul Operaţional Sectorial Transport, propunerea CE vizează un procent corectiv de 25%, aplicat pentru contractele de achiziţie publică lansate înainte de octombrie 2011, pentru contractele de achiziţie publică gestionate de CNADNR, finanţate din Axa prioritară 1 şi de CN-CFR, finanţate din toate Axele. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.