Acasă Politic Bucuresti: Noua parlamentari trimisi in judecata de DNA, candideaza pe 9 decembrie

Bucuresti: Noua parlamentari trimisi in judecata de DNA, candideaza pe 9 decembrie

DISTRIBUIȚI

114711 – 16112012 – Printre propunerile de candidati ale partidelor pentru viitorul Parlament se numara actuali parlamentari migrati, cercetati penal, chiulangii sau rude, potrivit unei analize a

Institutului de Politici Publice. Din 22 de parlamentari trimisi in judecata de DNA, 9 candideaza din nou la alegerile parlamentare. De asemenea, pe lista candidatilor propusi de partidele politice se afla si parlamentari cu procente record la absenta, cu cele mai putine initiative legislative sau cei care au migrat de la un partid la altul.

Potrivit analizei IPP, 62% (295) dintre parlamentarii din mandatul 2004-2008 recandideaza (85 de senatori si 210 deputati). 41 de actuali parlamentari candideaza pentru un nou mandat de senator sau deputat intr-un alt partid decat cel cu care au fost alesi in decembrie 2008.

Totodata IPP semnaleaza ca din 22 de parlamentari din mandatul 2008-2012 trimisi in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie, noua candideaza la alegerile din 9 decembrie. Este vorba de senatorul PC Mircea Marius Banias, senatorul UNPR Nicolae Dobra, deputatul PNL Relu Fenechiu, Marian Ghiveciu deputat PSD, deputat Monica-Maria Iacob-Ridzi candideaza din partea PPDD, senatorul PSD Miron Mitrea, fostul senator Dan Voiculescu – PC, Teodor Atanasiu PNL si deputatul UDMR Laszlo Borbely.

Procesele acestora sunt in curs de judecare insa pana la finalizare, senatorii si deputatii beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.