Acasă Politic Bucuresti: Ponta: „Anul 2015 nu este un reper bătut în cuie” pentru...

Bucuresti: Ponta: „Anul 2015 nu este un reper bătut în cuie” pentru adoptarea monedei euro

DISTRIBUIȚI

114407 – 05112012 – Cotele de impozitare diferenţiate pentru cei cu venituri foarte mici pot scădea, în perioada 2012-2016, până la 8% şi 12%, cota principală rămânând însă 16%, a declarat premierul Victor Ponta,

cu referire la programul de guvernare pe care il va propune USL.

„Cotele diferenţiate în perioada 2012-2016 pentru cei cu venituri foarte mici pot scădea până la 8 şi 12%, însă cota principală rămâne 16%”, a spus Ponta, potrivit Adevarul.

Întrebat dacă măsura aplicării TVA de 9% la alimente va fi inclusă în programul de guvernare, Ponta a răspuns afirmativ, el precizând că impactul bugetar al acestei măsuri trebuie negociat cu partenerii financiari internaţionali.

„Da, dar, după cum ştiţi, în proiecul de buget pe 2013 impactul bugetar al acestei măsuri trebuie prezentat foarte clar şi trebuie negociat cu partenerii noştri internaţionali”, a spus Ponta.

De asemenea, Ponta a făcut referire şi la problema aderării României la zona Euro, după ce guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat pentru „New York Times” că aderarea în 2015 nu mai intra in discuţie. Ponta a declarat că România trebuie să meargă pe drumul Poloniei, fiind în favoarea unei Europe închegate, fără a considera 2015 „bătut în cuie”.

„De cele mai multe ori sunt de acord cu guvernatorul Mugur Isărescu. Cred că este important să ne menţinem mai departe eforturile pentru a îndeplini criteriile de convergenţă, criteriile nominale, care ţin de deficit – şi asta am respectat – care ţin de inflaţie – şi respectăm – care ţin de criteriile nominale, însă criteriile reale, cele care arată care este puterea de cumpărare a românilor faţă de ţările din zona Euro şi celellate, care ţin de oportunitate – trebuie să le gândim cu foarte mare atenţie”, a spus Ponta.

El a apreciat că România trebuie să adopte conduita Poloniei în ceea ce priveşte acest subiect.

„România trebuie să meargă pe drumul pe care a mers Polonia şi anume: spune foarte clar că este în favoarea unei Europe cât mai bine închegate, că doreşte să intre în Euro, însă anul 2015 nu este un reper bătut în cuie, ca să fiu foarte diplomat”, a spus Ponta. – www.promptmeda.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.