Acasă Politic Bucuresti: Premierul cere ministrilor acuzati de ANI sa conteste cu documente, nu...

Bucuresti: Premierul cere ministrilor acuzati de ANI sa conteste cu documente, nu cu declaratii

DISTRIBUIȚI

114646 – 14112012 – Premierul Victor Ponta i-a atenţionat pe miniştri în şedinţa de Guvern de miercuri că în timpul campaniei electorale vor fi sub monitorizare strictă a ANI şi le-a cerut celor cercetaţi de Agenţie să prezinte documente şi să folosească procedurile legale de contestare,

nu să transmită doar un răspuns politic, el atenţionându-i şi pe ceilalţi membri ai Cabinetului că vor primi ameninţări şi vor fi găsiţi „de toate agenţiile”.

„O să vă rog, stimaţi colegi, să fiţi preocupaţi de actul de guvernare, de ceea ce avem de făcut după 9 decembrie şi în perspectiva anilor următori. Veţi primi, aşa cum vă aşteptaţi, critici, insulte, ameninţări, o să vă găsească pe toţi toate agenţiile, agenţia de integritate (ANI-n.r.), agenţia de moralitate, agenţia de cultivare a…mă rog! V-aţi asumat acest lucru în momentul în care aţi intrat într-un guvern pe care preşedintele nu l-a susţinut şi nu l-a dorit şi vă rog să nu vă plângeţi. Ştiaţi ce vă aşteaptă, dar vă rog prezentaţi, şi vorbesc aici de cei trei miniştri acuzaţi, să prezentaţi documentele, să arătaţi foarte clar, să folosiţi căile legale de contestare şi să nu folosiţi doar un răspuns politic, ci să folosiţi un răspuns legal şi acesta este cel care cred că se impune”, a spus premierul, la începutul şedinţei de guvern, potrivit Romania Tv.

Presedintele Traian Basescu a precizat, luni, ca i-a transmis premierului Victor Ponta o scrisoare in legatura cu cei patru membri ai Executivului acuzati de ANI de incompatibilitate, mentionand ca viza „si o evenzuala remaniere”.


Cei patru membri ai Executivului acuzaţi de incompatibilitate sunt Ovidiu Silaghi, Eduard Hellvig, Liviu Pop şi Dan Mihalache.

Premierul Victor Ponta l-a demis pe Dan Mihalache din functia de secretar general al Guvernului,

 dar a susţinut că a luat decizia deoarece funcţia acestuia are un caracter strict administrativ, din care nu poate exprima poziţii publice, făcând referire şi la declaraţia lui Mihalache privind parteneriatul strategic cu SUA. Ponta a precizat totodată că nu va recurge la o remaniere a Guvernului în ura declaraţiilor preşedintelui Băsescu.

Ponta a precizat totodata ca nici nu va urma o remaniere  în urma declaraţiilor preşedintelui. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.