Acasă Politic Bucuresti: Progresele de substanta in reglementarea conflictului transnistrean intarzie sa apara

Bucuresti: Progresele de substanta in reglementarea conflictului transnistrean intarzie sa apara

DISTRIBUIȚI

114381 – 02112012 –Senatorul Cristian Rădulescu, preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE, a avut, vineri, o întrevedere cu Jennifer Leigh Brush,

şefa Misiunii OSCE în Republica Moldova, aflată în prima sa vizită oficială în România de la numirea în funcţie, la invitaţia Ministerului Afacerilor Externe.

Ambasadoarea Jennifer Brush a făcut o scurtă prezentare a situaţiei din Republica Moldova, a evoluţiei relaţiilor dintre autorităţile de la Chişinău şi Tiraspol şi a subliniat că prioritatea mandatului său o reprezintă soluţionarea acestui conflict prelungit.

Senatorul Cristian Rădulescu a remarcat susţinerea constantă manifestată de Delegaţia Parlamentului României pentru formatul de negociere 5+2, precizând că deşi în ultima perioadă se constată o serie de evoluţii pozitive, progresele de substanţă întârzie să apară.

Interlocutorii au subliniat că soluţionarea conflictului din Republica Moldova nu se poate realiza decât prin dialog. Demersurile comune ale autorităţilor de la Chişinău şi Tiraspol pot determina creşterea încrederii dintre locuitorii de pe cele două maluri ale Nistrului, creând premise favorabile pentru bunăstarea acestora, într-o societate multietnică şi multiculturală. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.