Acasă Politic Bucuresti: Regrete

Bucuresti: Regrete

DISTRIBUIȚI

 – ”Pentru a nu interfera cu procedurile judiciare aflate în desfăşurare şi a nu afecta în nici un fel bunul mers al justiţiei, pe tot parcursul investigaţiei şi judecării cauzei, instituţia noastră a respectat şi va respecta, conform legii, restricţiile referitoare la comunicarea de date din dosarul penal care are ca

obiect acest eveniment cu caracter de unicitate la nivelul Serviciului”, se precizeaza intr-un comunicat de presa postat pe site-ul SRI, cu referire la dosarul în care trei foști angajați ai SRI Timiș și un superior al acestora sunt judecați pentru lovituri cauzatoare de moarte și purtare abuzivă.

Potrivit comunicatului, ”SRI îşi exprimă regretul faţă de situaţia creată şi îşi reafirmă intransigenţa faţă de orice abuz şi nerespectare a legilor şi regulamentelor, a normelor de deontologie profesională de către propriii angajaţi, considerând o prioritate majoră menţinerea stării de legalitate a activităţilor realizate la nivelul instituţiei”.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Sorin Sava, afirmă că nu pot fi oferite opiniei publice date suplimentare legate de acest dosar, dar investigațiile interne desfășurate de comisia special constituită au fost puse la dispoziția procurorilor militari.

Reamintim că în urmă cu un an, trei foști angajați ai SRI Timiș și un superior al acestora sunt judecați pentru lovituri cauzatoare de moarte și purtare abuzivă, de Tribunalul Militar Timișoara, după ce superiorul le-ar fi ordonat celor trei să bată trei persoane care voiau să fure fier vechi din curtea instituției, una dintre acestea decedând în urma bătăii primite. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Militar Timișoara, primul termen fiind stabilit pentru 29 noiembrie. Dosarul a fost instrumentat de Parchetul Tribunalului Timișoara, apoi a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind instrumentat din nou, de această dată de Secția Parchetelor Militare. Aceasta instituție a decis retrimiterea dosarului la Timișoara pentru a fi judecat la Tribunalul Militar. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.