Acasă Politic Bucuresti: Toni Grebla (PSD): Parlamentul va primi o bila neagra in raportul...

Bucuresti: Toni Grebla (PSD): Parlamentul va primi o bila neagra in raportul Comisiei Europene

DISTRIBUIȚI

114651 – 14112012 – Presedintele Comisiei Juridice a Senatului, Toni Grebla (PSD), considera ca raportul Comisiei Europene pe Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) in Justitie va fi unul negativ pentru Romania, iar unele tari din Europa se vor folosi de asta pentru a ne refuza accesul in Spatiul Schengen.

„Un raport rau are consecinte in plan politic – in primul rand, posibilitatea de a incheia capitolul Justitie si Afaceri Interne este aproape exclusa. Cei care din ratiuni de politica interna amana intrarea in Schengen se vor folosi de raport ca pretext de a amana inca o data (…) Vom avea de suferit inclusiv in planul imaginii. Suntem singura tara care mai are un capitol de inchis de la aderarea la Uniunea Europeana”, a spus Grebla, citat de Ziare.com.

Intrebat care sunt vinovatii pentru acest raport care se anunta negativ, asa cum au spus si presedintele Traian Basescu sau ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, Grebla considera ca Parlamentul are un rol important, intrucat a refuzat sa dea avize de urmarire penala pentru mai multi politicieni, dar si sa inceteze mandate, cum a fost cazul senatorului PNL Mircea Diaconu, care primise o decizie definitiva din partea justitiei, dar pe care colegii sai senatori au refuzat s-o puna in aplicare.

„Sunt mai multi factori – unul depinde de noi, altul de perceptia pe care am creat-o. Faptul ca Parlamentul nu a dat avize (de urmarire penala sau arestare – n.r.) si nu a incetat mandate e o bila neagra. Restul tine de unele ministere. Falsa colegialitate a unor parlamentari duce Romania intr-o situatie de nedorit”, considera Grebla. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.