Acasă Politic Bucuresti: Traian Basescu: “Romania e suspectata ca nu poate organiza alegeri libere”

Bucuresti: Traian Basescu: “Romania e suspectata ca nu poate organiza alegeri libere”

DISTRIBUIȚI

114599 – 13112012 – Romania e suspectata de partenerii internationali ca nu poate organiza alegeri libere ca urmare a fraudelor de la referendum, a declarat, luni seara, presedintele Traian Basescu,

in prima conferinta sustinuta la Palatul Cotroceni dupa suspendarea sa din vara.

„Vom avea de suportat rusinea de a avea observatori OSCE si nu exclud ca si alte organizatii sa ceara prezenta la alegeri”, a spus Traian Basescu.

„Am auzit politicieni spunand ‘pai daca in trei sectii de votare au fost doar 500 de voturi furate, nu e mult’. Da, dar in Romania sunt 18.000 de sectii de votare. La aceste sectii media e de 12%. Pai un partid intra in Parlalment cu 5%. Frauda e uriasa si institutiile statului trebuie sa-si faca treaba pana la capat”, a continuat seful statului.

Traian Basescu a accentuat ca „votul e fundamentul democratiei”, precizand ca, „daca si acolo furam, putem spune ca nu mai avem nicio speranta”.

Acesta a facut un apel la Parlamentul care isi termina mandatul dupa data de 9 decembrie sa rezolve problemele care tin de el, avertizand ca monitorizarea alegerilor parlamentare este o rusine pentru Romania ca membru al Uniunii Europene.

„Institutiile statului nu-si opresc functionarea pentru ca e campamie. Un flagrant e flagrant si daca e sau nu campanie, o incompatibilitate e la fel si daca e sau nu campanie. Cei care incearca sa puna pe seama campaniei electorale functionarea institutiilor statului gresesc, ele functioneaza 24 de ore din 24. Eu nu spun ca functioneaza intotdeauna perfect, sunt si momente in care functionarea lor lasa de dorit. (…) Lucrurile acestea trebuiesc rezolvate daca vrem sa avem un raport care sa ne permita reluarea discutiilor despre Spatiul Schengen ” a completat presedintele. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.