Acasă Politic Bucuresti: Un nou complex de servicii sociale pentru copii

Bucuresti: Un nou complex de servicii sociale pentru copii

DISTRIBUIȚI

114784 – 20112012 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat marti, de Ziua Internationala a Drepturilor Copilului, la deschiderea unui nou Complex de servicii sociale dedicat copiilor, „Casa cu pitici”.

Complexul de servicii sociale, realizat de Primaria Capitalei, prin Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB) face parte din programul „Mai multe centre de ingrijire pentru copilul tau, mai multe oportunitati de angajare pentru tine” si cuprinde o cresa, o cantina sociala pentru copii, dar si un afterschool.

“Am promis bucurestenilor in urma cu doi ani, cand am demarat acest program, ca vom depune eforturi pentru a crea locuri in crese pentru cat mai multi copii. Iata ca astazi deschidem cea de-a noua cresa destinata copiilor ai caror mame doresc sa se intoarca la serviciu inainte de expirarea perioadei legale de crestere a copilului. Pana in acest moment, avem 530 de locuri in cresele construite prin acest program, iar in primavara anului viitor vom finaliza alte patru, ajungand astfel la 780 de locuri noi pentru copii. Tot aici exista si o cantina destinata copiilor provenind din familii defavorizate, precum si un afterschool. Ne bucuram ca putem aduce un strop de multumire in vremurile acestea grele pentru parintii care au nevoie de ajutor. Este un element de umanitate si de grija fata de comunitate. Unii vorbesc si altii fac” a declarat primarul general care a explicat ca acest centru a fost realizat “intr-o cladire construita in anul 1847, care, inainte de reabilitare, era o ruina, reprezentand un adevarat pericol pentru locuitorii din zona”.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.