Acasă Politic Bucurestti: Producatorii de energie cer majorari substantiale ale preturilor

Bucurestti: Producatorii de energie cer majorari substantiale ale preturilor

DISTRIBUIȚI

114927 – 27112012 – Autoritatea Nationala pentru Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a primit cereri de majorari substantiale de preturi pentru piata reglementata, potrivit lui Nicolae Havrilet, presedintele Autoritatii.

„Producatorii termo au solicitat tarife de peste 200 de lei/MWh fata de media actuala de circa 170 de lei/MWh. Hidroelectrica si Nuclearelectrica au solicitat tarife sub 200 de lei/MWh, dar majorate fata de cat primesc acum pentru energia livrata populatiei si unor agenti economici. Hidroelectrica solicita cel putin dublu fata de pretul actual de aproximativ 72 de lei/MWh”, a declarat Havrilet, citat de ziarul Bursa.

Acesta a mentionat ca ANRE va analiza aceste tarife pentru a vedea daca majorarile solicitate sunt justificate si va lua o decizie pana la sfarsitul anului.

„Daca vom constata ca majorarile cerute de producatori sunt justificate, vom schimba ponderea cantitatilor, iar la piata reglementata vor participa numai anumiti producatori”, a mai spus presedintele ANRE. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.