Acasă Politic Rep. Moldova: Cel mai mare tricolor romanesc

Rep. Moldova: Cel mai mare tricolor romanesc

DISTRIBUIȚI

114921 – 26112012 – Cu ocazia împlinirii a 94 de ani de la înfăptuirea României Mari, voluntari şi simpatizanţi ai organizaţiilor cuprinse în Platforma Civică „Acţiunea 2012” din stânga Prutului,

vor întinde în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău un tricolor românesc de 1500 m², transmite Romanian Global News.

Tradiţionalul marş al unioniştilor nu va avea loc de sărbătoarea Marii Uniri de anul acesta. ,,Ceea ce dorim din partea clasei politice am exprimat în Memorandumul prezentat pe 16 septembrie. Termenul limită pentru îndeplinirea cerinţelor noastre este data de 1 ianuarie 2013. Dacă politicienii nu vor da curs acestor doleanţe, de anul viitor vom reîncepe şi mai hotărât demersurile pentru realizarea acestora. Sperăm ca acest imens tricolor să ajungă în sufletul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova”, a declarat Pavel Munteanu, reprezentantul Platformei Civice „Acţiunea 2012”.

În ciuda opoziţiei forţelor rusofone, mii de unionişti au mărşăluit la 16 septembrie pe străzile Chişinăului. Revendicările acestora au fost enunţate în cadrul Memorandumului pentru asigurarea direcţiei europene a Republicii Moldova: revizuirea Constituţiei, respectarea dreptului minorităţilor la conservarea limbii şi culturii conform normelor europene, soluţionarea conflictului transnistrean şi scoaterea Partidului Comuniştilor în afara legii.

La Alba Iulia, oraşul în care a fost consfinţită Marea Unire de la 1918, mii de simpatizanţi ai Platformei Civice „Acţiunea 2012” vor aduce în actualitate tematica unirii celor două state româneşti prin evenimente inedite, realizate cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.