Acasă Politic Cluj: Centru de ingrijiri pentru bolnavii de cancer in faze terminale la...

Cluj: Centru de ingrijiri pentru bolnavii de cancer in faze terminale la Cluj-Napoca

DISTRIBUIȚI

114515 – 08112012 – Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului va inaugura vineri, 9 noiembrie 2012, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nectarie, Centrul de Îngrijiri Paliative

„Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca.

Evenimentul va începe de la orele 7.30 cu oficierea slujbei de sfinţire a Paraclisului şi a Sfintei Liturghii arhiereşti de către episcopul vicar Vasile Someşanul.

Inaugurarea propriu-zisă va avea loc de la orele 10.00, când Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, alături de ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului, va oficia slujba de sfinţire a aşezământului social.

Acest moment inaugural va prefaţa Conferinţa internaţională „Diaconie şi taumaturgie”, organizată de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, şi care se va fi desfăşura, în prima ei parte, în sala de întruniri a Centrului.

Piatra de temelie la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca a fost pusă pe data de 25 septembrie 2009, iar costurile totale se ridică la peste 4.000.000 lei, bani proveniţi din donaţii, sponsorizări, dar şi din partea autorităţilor locale şi centrale. Arhiepiscopia face în prezent demersuri pentru obţinerea acreditărilor medicale, urmând ca Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectare” să poată oferi servicii primilor bolnavi, începând din luna ianuarie 2013.

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” reprezintă un proiect unic în această parte a Transilvaniei şi va oferi sprijin medical şi sufletesc bolnavilor oncologici, aflaţi în fazele terminale ale bolii, dar şi familiilor acestora. Serviciile gratuite vor fi asigurate de o echipă interdisciplinară, formată din medici specialişti, asistente medicale, farmacişti, asistenţi sociali şi preoţi, infirmiere şi voluntari şi vor da şansa bolnavilor de a-şi trăi cu deminate suferinţa, se precizeazî într-un comunicat al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.