Acasă Politic Comunitatea Românilor din Serbia, aproape de dispariţie

Comunitatea Românilor din Serbia, aproape de dispariţie

DISTRIBUIȚI

114751 – 19112012 – “Comunitatea Românilor din Serbia, cea mai importantă, influentă și numerică asociație social-culturală a minorității naționale române din Serbia, face apel public către Guvernul României, Ministerul Afacerilor Externe, Președenția României, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și instituțiile românești, pentru a găsi soluții viabile de a salva Comunitatea Românilor din Serbia care se găsește sub sechestru, iar în termen de 30 de zile, conform legislaţiei, se poate iniția procedura de faliment și efectiv lichidarea (ştergerea) celei mai vechi organizații românești din fosta Iugoslavie, conform cadrului legislativ al statului în care trăim. Un adevăr care doare pe toți.”, se arata in comunicatul CRS, preluat de Romanian Global News.

“Având în vedere blocarea conturilor și datoriile Comunității Românilor din Serbia, săvârșite de fostul președinte iresponsabil și moștenite de noua conducere care timp de trei ani prin eforturi constante a reușit să dea curs activitățiilor, autofinanțând din surse proprii și personale, văpaia făcliei aprinse pentru a nu dispărea oaza românismului (două decenii) de vis, strădanie și nădejde, lăsând un gol imens și inrecuperabil la beneficiari, adică românii din Serbia.

Există o singură cale, un singur adevăr. Asigurarea mijloacelor financiare din partea Patriei Mame, Statului Român şi salvarea Comunităţii, demnităţii, respectiv eforturilor depuse de Românii din Serbia pentru a ne păstra identitate şi spiritualitatea, asigurându-se totodată continuitate. Facem un ultim apel public, adoptat de Consiliul Comunităţii Românilor din Serbia pe data de 11 noiembrie 2012, pentru achitarea datoriilor în regim de urgență, însemnând salvarea Comunității Românilor din Serbia (CRS) și reluarea tuturor activităților, sau indiferență și ștergerea asociației de suflet a tuturor Românilor din Serbia cu un gol colosal în mediul asociativ românesc din Serbia și viitorul românilor din Serbia. Comunitatea Românilor din Serbia trebuie protejată pentru că este trecutul, prezentul și viitorul – istorie epocală.” – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.