Acasă Politic Galati: Biserica, implicata în campania electorală a USL

Galati: Biserica, implicata în campania electorală a USL

DISTRIBUIȚI

114652 – 14112012 – Înaltpreasfinţitul Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, apare într-un pliant al unui candidat USL care se bate pentru un fotoliu de deputat în judeţul Galaţi. Asta în condiţiile în care preoţiilor li s-a interzis să facă politică. Reprezentanţii Bisericii spun însă că arhiepiscopul

nu şi-a dat acordul pentru a-i fi folosită imaginea, iar ceea ce face candidatul George Scarlat este „un abuz”, potivit televiziunilor de stiri.

Candidatul George Scarlat, membru PNL, a distribuit în Colegiul 3 de deputat din Galaţi pliante electorale în care apare alături de părintele Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos.

În pliantul cu pricina, alegătorii sunt îndemnaţi să-l voteze pe Scarlat: „Învingem împreună! Votăm George Scarlat – deputat”.

Arhiepiscopia Dunării de Jos susţine însă că Înaltpreasfinţitul nu şi-a dat acordul pentru a-i fi folosită imaginea şi că este vorba de o fotografie mai veche.

„Este un abuz al acelui candidat, o îndrăzneală din partea acestuia. Fotografia a fost făcută la sfinţirea unei biserici din localitatea Călmăţui, iar candidatul a folosit fotografia făcută la acel eveniment fără să aibă acordul Arhiepiscopiei sau al IPS Casian al Dunării de Jos. De altfel, există hotărâri clare ale Sfântului Sinod în legătură cu neimplicarea Bisericii în politică sau campanii electorale”, a declarat preotul Gabriel Molocea, reprezentantul Biroului de presă al Arhiepiscopiei Dunărea de Jos.

Acesta a mai spus că este prematur să se discute despre acţiuni juridice îndreptate împotriva candidatului care a folosit acea fotografie în materialele sale electorale, însă a precizat că Arhiepiscopia Dunării de Jos i-a cerut retragerea de urgenţă a pliantelor.

„Am cerut să dispară imediat afişele în care preasfinţia sa Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, apare împreună cu candidatul PNL. Nu ni s-a cerut acordul pentru folosirea imaginii acestuia. Fapta în cauză contravine hotărârii Sfântului Sinod, dar şi deontologiei civice sociale”, a precizat Gabriel Molocea.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat că imaginea Arhiepiscopului a fot folosită fără acordul acestuia.

„Este vorba de folosirea abuzivă a unei fotografii publice din timpul unui eveniment religios fără acordul Înaltpreasfinţitului părinte Arhiepiscop Casian. Din păcate, deşi au trecut 20 de ani de democraţie, în timpul campaniei electorale se perpetuează astfel de practici”, a spus Constantin Stoica. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.