Acasă Politic Prahova: Prejudiciu de 12 milioane de euro

Prahova: Prejudiciu de 12 milioane de euro

DISTRIBUIȚI

114611 – 13112012 – Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Ploieşti,

au destructurat un grup infracţional organizat, specializat in săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit procurorilor, membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale, utilizând un număr de 20 de societăţi comerciale, prin crearea de circuite comerciale şi financiare fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, aferente unor operaţiuni comerciale cu produse petroliere.

Învinuiţii achiziţionau subproduse petroliere de la furnizori reali, după care, prin intermediul societăţilor comerciale administrate de către membrii grupării, schimbau scriptic calitatea mărfii, din combustibil lichid uşor în motorină, mărfurile fiind facturate către firmele deţinute de către liderul grupării şi ulterior către beneficiarii reali.

O altă modalitate de comitere a infracţiunilor consta în achiziţionarea motorinei de la societăţi aflate în insolvenţă, de către firmele aparţinând învinuiţilor, operaţiunile fiind scutite de plata TVA, iar marfa revândută ulterior către firmele administrate de către liderul grupării, în preţ fiind inclusă TVA. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de estimat la 12 milioane de euro. Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus instituirea de măsuri asiguratorii asupra sumelor din conturile bancare şi a imobilelor deţinute de către învinuiţi, în valoare de aproximativ 5 milioane lei, în vederea recuperării prejudiciului. Marţi au fost efectuate percheziţii domiciliare la locuinţele învinuiţilor precum si la sediile unor societăţi comerciale de pe raza municipiilor Bucureşti, Râmnicu Vâlcea şi Câmpina. La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti au fost aduse pentru audieri zece persoane. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.