Acasă Politic Bucuresti: Reţeta electronica, obligatorie de la 1 ianuarie

Bucuresti: Reţeta electronica, obligatorie de la 1 ianuarie

DISTRIBUIȚI

115664 – 30122012 – Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunta ca incepand cu 1 ianuarie 2013, reţeta electronică va fi utilizată în exclusivitate atât în format ”online”‘, cât şi ”offline la cabinet” şi ”offline la domiciliu”.

Medicaţia înscrisă pe formularele de prescripţie medicală cu regim special pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală (formularele autocopiante) se va elibera numai dacă acestea au data prescrierii până în 31 decembrie 2012, inclusiv. Orice înscris de acest tip, cu o dată ulterioară, nu va fi validat la plată pentru farmacii. Conform legislaţiei în vigoare toţi furnizorii de servicii medicale trebuie să se alinieze cerinţelor tehnice pentru implementarea reţetei electronice până la data de 31 decembrie 2012. Utilizarea altor formulare pentru prescrierea medicamentelor cu şi fără contribuţie personală atrage răspunderea persoanelor vinovate, în conformitate cu dispoziţiile legale.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Casele de Asigurări de Sănătate au stabilit un serviciu de permanenţă-suport suplimentar pentru perioada 29 decembrie 2012 – 3 ianuarie 2013.

Termenul de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr.1.389/2012 pentru aprobarea Contractului-cadru s-a prelungit până la data de 28 februarie 2013 (H.G. nr 1275 din 18 decembrie 2012, publicată în Monitorul Oficial nr. 882 din 22 decembrie 2012). Acest lucru nu împieteaza utilizarea în exclusivitate a reţetei electronice (”online” sau ”offline”) de la 1 ianuarie 2013. Medicatia înscrisă pe formulare autocopiante se va elibera numai de pe acele reţete care au data prescrierii până în 31 decembrie 2012.

Pentru perioada 29 decembrie 2012 – 3 ianuarie 2013 toţi prescriptorii (în special spitalele şi medicii de familie) trebuie sa preia în sistem propriu un calup suficient de mare de serii şi numere de reţetă electronică (instalate şi disponibile pentru prescriere) şi să aibă un număr suficient de mare de reţete electronice pretipărite ”offline la domiciliu” (acoperitor pentru consumul mediu lunar), pentru a putea asigura continuitatea prescrierii chiar şi în situaţii limită (lipsă curent electric, lipsă internet etc.). Spitalele vor elibera reţete electronice, în caz că nu au conexiune internet şi pe formulare pretipărite ”offline la domiciliu”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.