Acasă Uncategorized Bruxelles: Bulgaria dă vina pe România pentru neintrarea în Schengen

Bruxelles: Bulgaria dă vina pe România pentru neintrarea în Schengen

DISTRIBUIȚI

 – 118493 – 11042013 – Doi deputaţi germani, membri ai Parlamentului European, au acuzat guvernul socialist al României pentru împiedicarea accesului României şi Bulgariei în Schengen, contrazicând declaraţiile Berlinului, potrivit căruia măsurile celor două ţări în materie de justiţie şi corupţie sunt insuficiente, transmite Euractiv.com.

În cadrul unei conferinţe de la Bruxelles, europarlamentarul Manfred Weber, vicepreşedintele Partidului Popular European, a lăudat Bulgaria pentru pregătirea aderării sale la Schengen.

„Aderarea la Shengen s-a soldat cu un eşec din cauză că, în ultimii trei ani, Guvernul României s-a confruntat cu probleme constituţionale într-un mod contraproductiv, a declarat Weber.

Acesta susţine că motivul pentru care ţara noastră şi Bulgaria, care sunt luate la pachet, nu au fost acceptate în Schengen, ţine de România, şi nu de Bulgaria.

Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a declarat recent că Bulgaria şi România nu îndeplinesc criteriile de aderare la Schengen. Friedrich este un conservator din cadrul Uniunii Social-Creştine (CSU). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.